Light ART - 20 DEC- 9 JAN

Toerisme Knokke-Heist
Zeedijk-Knokke 660
,
8300 Knokke-Heist
20.12.2021 - 17:00 > 21:00
Gratis

EEN CREATIEF PARCOURS VOL LICHTKUNSTINSTALLATIES VOOR JONG EN OUD

Light ART is ondertussen meer dan terecht een vaste waarde tijdens de eindejaarsperiode in Knokke-Heist. De lichtkunstwandeling zorgt voor een unieke sfeer tijdens de donkerste dagen van het jaar. Een knap staaltje kunst voor elke liefhebber én tegelijk een leuke uitstap voor het hele gezin!

Dit jaar haalde de curator zijn inspiratie bij enkele pioniers uit de lichtkunst en de muziek. Zo realiseerde Louis-Bertrand Castel al in de 18de eeuw een lichtorgel waarmee hij licht probeerde te componeren in relatie tot muziek. Maar ook componist en architect Iannis Xenakis experimenteerde met klank en licht. Zijn resultaat? Een schitterende immersieve lichtervaring op de Wereldtentoonstelling van ’58.

De lichtinstallaties van Light ART krijgen elk een link met een muziekstroming, componist of compositie. Zo verhoogt de beleving van de kunstwerken. Sommige lichtkunstenaars lieten zich inspireren door de muziek, bij andere kunstwerken ontdek je zelf de muzikale verbanden. Kijk, luister en laat je verrassen door een samenspel van muziek, geluid en vooral licht.

DATA

4-5, 11-12, 18-19, 25-30 december
1-9 januari
Niet op 24 en 31 december
17 - 21 uur

Meer infowww.mykh.be/lightart

Kunst
Wandelen
Cultuur
Concerten
Activiteit voor kinderen