Natuurexploratie: Geleide natuurwandeling in 'Park 58' (inschrijving verplicht)

Hoofdingang Park 58 (onder pergola) Elizabetlaan
Elizabetlaan 224
,
8300 Knokke-Heist
09.08.2022 - 14:30
€ 2,50
Gratis voor leden van Natuurexploratie. Andere deelnemers 2,50 euro en max. 5,00 euro/gezin. Kinderen onder de 12 jaar gratis

Organisatie: Natuurexploratie – Info & inschrijving via www.natuurexploratie.be

Thema: Bloeiende duingraslanden & hun zomerse insektenweelde.

Praktisch: Voorinschrijving uiterlijk vòòr 22 uur de dag vòòr de wandeling via website www.natuurexploratie.be verplicht. Voor niet-leden voorafbetaling deelnameprijs door storting op rekening verplicht (zie info website). Verrekijker en eventueel loep aangeraden.

Gids: Patrick Demaecker - tel. 050 519 101 of 0475 40 79 29

Het duingebied 'Park 58' is een floristisch pareltje aan de oostkust. Het zijn vooral de droge, schrale duingraslanden die in hun oorspronkelijke staat behouden zijn, die een unieke vegetatie kennen met tal van zeldzame planten typisch voor middeloud duin, een voor de oostkust toch wel zeldzaam biotoop. We treffen hier zeldzaamheden aan als Nachtsilene, Duinruit, Geel zonneroosje, Gewone vleugeltjesbloem, Grote tijm en Wit vetkruid, die in deze periode volop in bloei staan en een bezoek aan dit duingebiedje zeker de moeite waard maken.

Uiteraard hebben we tijdens deze wandeling ook aandacht voor de talrijke insekten die in die bloemenrijke oorspronkelijke graslanden aanwezig zijn. Het duin met z’n talrijke bloeiende planten trekt ondermeer talrijke vlindersoorten aan, zoals het opvallende Icarusblauwtje, maar ook tal van andere

Het in 1958 aangeplante parkgedeelte van het duingebiedje werd recent opengemaakt in een poging om het oorspronkelijke duinlandschap te herstellen naar een beheersplan die de natuurgids van dienst destijds grotendeels heeft opgesteld. Het maaibeheer die nu volgt, bepaalt in grote mate welke soorten we in dat oude parkgedeelte zullen krijgen.

Uiteraard kijken we ook uit naar de aanwezige vogels, zoals Grote bonte & Groene specht, Zanglijster, Merel, Roodborst, Zwartkop en de struweelbroedende Grasmus.

Wandelen
Natuur