Tentoonstelling - Guillaume Bijl

Zwin Natuur Park
Graaf Leon Lippensdreef 8
,
8300 Knokke-Heist
30.06.2019 > 15.09.2019 - 10:00 > 18:00
€ 10,00
Prijs: toegang is inbegrepen in een standaard ticket. • Volwassene: €10 online (tot 1 dag voor je bezoek)- €12 • Kinderen van 6 tot 17 jaar: €5 • Kinderen jonger dan 6: gratis

Guillaume Bijl is een referentiefiguur in de hedendaagse Belgische kunst en verwierf in de afgelopen 40 jaar ook veel bekendheid in het buitenland.

Hij is vooral bekend omwille van zijn transformatie-installaties waarbij hij diverse interieurs uit het gewone leven en uit onze consumptiemaatschappij in tentoonstellingsruimtes toont om onze maatschappij in vraag te stellen.

Sinds het einde van de jaren '80 ontwikkelt hij parallel aan deze installaties ook 'Sorry-werken' als een poëtisch verlengstuk van zijn oeuvre. Omdat deze installaties afwijken van zijn realistische stijl excuseert hij zich met het koele woord 'sorry'. De surrealistische Sorry-composities vormen een soort van absurde archeologie van onze tijd door het combineren van de meest uiteenlopende fenomenen uit onze hedendaagse maatschappij.

Bijl zal voor het Zwin Natuur Park een nieuwe ruimtevullende, Sorry installatie ontwikkelen die te zien zal zijn in de tentoonstellingsruimte van het bezoekerscentrum. Bijl heeft aan de Kust reeds een permanente Sorry installatie in het Leopoldpark in Oostende die aangekocht werd in het kader van Beaufort 2018.

Met deze tentoonstelling wil het Zwin Natuur Park kunst toegankelijker maken voor gezinnen met jonge kinderen. De zoektocht naar de Schat van Vlieg loopt daarom ook langs de tentoonstelling die bovendien wordt aangevuld met kindvriendelijke elementen.

Naar aanleiding van de tentoonstelling gaan er tijdens de zomermaanden ook kunstwandelingen door in het Zwin.

Voor meer info over deze wandelingen: zie www.zwin.be

Kunst
Wandelen
Natuur