Week van de Zwinstreek

Knokke-Heist en omgeving
Knokke-Heist En Omgeving
,
8300 Knokke-Heist
24.09.2022 > 02.10.2022 - 10:00 > 18:00
Gratis

Van 24 september t/m 2 oktober staat de Zwinstreek weer in de schijnwerpers. Tijdens de vijfde editie van de Week van de Zwinstreek nemen ondernemers en gidsen je weer mee op ontdekkingstocht naar prachtige natuur, historische verhalen en culinaire verrassingen. Deze week beleef je de Zwinstreek met al je zintuigen!

Weidse uitzichten, knusse polderwegen, charmante dorpjes en lokaal lekkers: dát kenmerkt de Zwinstreek. Met haar veelzijdige karakter heeft de streek voor een ieder wat te bieden. Wandel door prachtige natuur, zoals het Zwin Natuur Park waar jaarlijks duizenden trekvogels landen. Ontdek sporen uit het woelige krijgsverleden van dit gebied en dompel je onder in het rijke handelsverleden van de streek in historische stadjes als Sluis en Damme.

Ook voor de fijnproever heeft de Zwinstreek voldoende in petto met haar ambachtelijk gebrouwen bier, authentiek bereide paling en andere zilte lekkernijen. Al generaties lang vinden chefs inspiratie in zilte groentes en kruiden uit de streek.

In de Week van de Zwinstreek is er een speciaal activiteitenprogramma samengesteld, waarmee je de streek kunt (her)ontdekken. Ga mee met de bunker(fiets)tocht en leer hoe Duitse militairen tijdens de oorlog werkten en leefden. Liever de natuur in? Natuurgidsen laten je kennismaken met prachtige natuur in de Zwartegatse Kreek of Waterdunen. Meer culinair georiënteerd? Smul mee van een Middeleeuwse picknick of schrijf u in voor een wildplukwandeling en proef de verschillende smaken van de zilte natuur. Ook voor de sportieveling is er tijdens de Week van de Zwinstreek voldoende te beleven. Fiets mee met de grensfietstocht langs illustere plaatsen met namen als Roverhoek en Geuzenput of ren mee met de Early Bird Run.

Meer weten? Het volledige programma is te vinden op www.weekvandezwinstreek.eu

Wandelen
Fietsen
Natuur
Cultuur
Activiteit voor kinderen