Knokke-Heist is dé gedroomde verblijfplaats voor expats.

Moving to Knokke-Heist as expat in Belgium.

Het brede zandstrand, de internationale uitstraling, gastronomische pareltjes, jaarrond culturele evenementen en een waanzinnig winkelaanbod maken van Knokke-Heist de gedroomde verblijfplaats voor expats. 

Vrije tijdsaanbod.
Things to do in Knokke-Heist as expat.

 

ZEE & STRAND

Toe aan een frisse duik of een dagje strand? Kom dan in Knokke-Heist genieten van kilometerslang strandplezier. Tijdens de warme zomermaanden zwem, stoei en sport je er naar hartenlust. Of plof je neer bij één van de talrijke beachbars en verwen jezelf op een overheerlijke apero met je tenen in het zand.

GASTRONOMIE

Trendy tafelen, een lekkere lunch of een snelle hap? Dompel je onder in ons culinair aanbod en ontdek gastronomische toprestaurants, huiselijke bistro’s en gemoedelijke eethuisjes. Smakelijk!

WINKELEN

In Knokke-Heist winkel je anders dan elders. Van verfrissend eenvoudig tot opmerkelijk exclusief. Internationaal gerenommeerde modemerken en interieurzaken pronken met een ‘flagship store’ in de gouden driehoek Lippenslaan, Dumortierlaan en Kustlaan. Ook op zondag.

Struin je liever langs authentieke marktkraampjes op zoek naar streekproducten. Dat kan op woensdag -en zaterdagvoormiddag in Knokke en op dinsdagvoormiddag in Heist. Achteraf keuvel je gezellig na met een hapje of een drankje bij een terrasje in de buurt.

KUNST & CULTUUR

Knokke-Heist heeft altijd al een bijzondere aantrekkingskracht uitgeoefend op artiesten, beeldhouwers en schilders. Op de meest onverwachte locaties tref je kunst aan. Klinkende namen zoals Jean-Michel Folon, Aurora Canero en Antony Gormley sieren met hun prachtige kunstwerken het straatbeeld. Verder kan je bij meer dan 85 kunstgaleries internationale topwerken bekijken van Appel tot Zadkine.

Een troef in cultuurbeleving is ongetwijfeld het Cultuurcentrum Knokke-Heist. Het programma biedt een breed spectrum van podiumkunsten tot beeldende kunsten en van artistieke workshops tot openluchtanimatie. Of bezoek het For Freedom Museum en het belevingscentrum HEY.

NATUUR

Stranden, duinen, slikken en schorren, poelen, rietmoerassen en bossen. Knokke-Heist is ongetwijfeld de groenste gemeente aan de kust. De 9 km lange zeedijk is de natuurlijke navelstreng tussen het Zwingebied en de Baai van Heist en het traject bij uitstek voor wandelaars en fietsers. Zet zeker het Zwin Natuur Park op je lijstje. Ongeacht het seizoen zeker een bezoekje waard.

Verhuizen naar Knokke-Heist.
Move to Knokke-Heist as expat.

 

Wens je te verhuizen naar Knokke-Heist dan helpen onze medewerkers van het gemeentebestuur je graag op weg met de nodige administratie.

PAPIERWERK

Afhankelijk van het land waarvan je komt, dien je bepaalde papieren en informatie mee te brengen en voor te leggen. Om je zo goed mogelijk te helpen, wordt iedere aanvraag individueel bekeken door onze medewerkers. Aarzel dus niet om ons even te bellen of om binnen te springen bij de dienst Burgerzaken Knokke-Heist.

Burgerzaken Knokke
Stadhuis Knokke
Alfred Verweeplein 1
8300 Knokke-Heist 
050 630 100
burgerzaken [at] knokke-heist.be

Open:
Maandag t/m vrijdag: 08.30 – 12 uur en 13.30 – 16.30 uur
Zaterdag: 9 – 11.30 uur

In Knokke-Heist betaal je geen aanvullende personenbelasting. Altijd handig meegenomen. Voor meer informatie contacteer dan zeker onze medewerkers op 050 630 147 of ontvangsten [at] knokke-heist.be.

MAKKELIJK BEREIKBAAR

Knokke-Heist is vlot bereikbaar met de auto via de grote verkeersassen E34, N49, E40 en A11.

Reis je liever met de trein dan vind je in Knokke-Heist maar liefst drie treinstations die om het uur via Brugge naar Brussel rijden. Voor meer informatie over tarieven en uurregeling surf je naar www.belgianrail.be

Liever iets sneller op je bestemming. Dan biedt de helihaven van Knokke-Heist vast en zeker soelaas. Of neem het vliegtuig vanuit het nabijgelegen Oostende-Brugge International Airport, Zaventem Brussels Airport of Brussels Charleroi South.

EDUCATION & CHILDCARE

Knokke-Heist beschikt over een kwalitatief schoolaanbod van kleuter en lager onderwijs tot secundair onderwijs. Daarbovenop reis je makkelijk met de trein naar universitaire steden zoals Gent, Brussel, Antwerpen of Leuven.

Kinderopvang

De Duinhuisjes
Clara Di Luna
De Kikker
Juttekind
Li-Lo-La

Kleuter en lager onderwijs

De Vuurtoren (buitengewoon onderwijs)
De Driemaster
Sint-Margaretaschool
OLVO Heist & Ramskapelle
Heilig Hartschool Knokke

Secundair onderwijs

MAKZ (+ internaat)
Sint-Bernardusinstituut
Sint-Jozefslyceum
VTI Heist & Zeebrugge

NUTTIGE CONTACTGEGEVENS

Gemeentebestuur Knokke-Heist T 050 630 100
Toerisme Knokke-Heist T 050 630 380

Vlaamse Regulator van de Elektriciteits-en Gasmarkt www.vreg.be/en
Waterbedrijf & afvalbeheer AGSO T 050 442 500
Electrabel energielijn T 078 35 35 35
Storingen en defecten T 078 35 35 00
Gasgeur T 0800 650 65
Meteropname T 0800 212 41
Noodnummer T 112
Ambulance en brandweer T 100
Politie T 101
Ziekenhuis AZ Zeno Knokke-Heist T 050 535 000

FEDERALE INFORMATIE

Algemene informatie voor expats in België vind je ook op de website van de federale overheid. Je vindt er informatie over onder meer huizen kopen of huren, sociale zekerheid, belastingen, gezondheidszorg. https://www.belgium.be