Exposities kunstgaleries

Kunstliefhebbers en kunstkopers genieten gans het jaar door van een artistieke beleving in de meer dan 90 kunstgaleries in Knokke-Heist. Ontdek hier een overzicht van de exposities die er nu plaatsvinden. 

Jones Gallery - Ephemeral life

Ephemeral life is het eerste luik van het grootste project waar Tom ooit aan gewerkt heeft, 6 jaar is hij inmiddels bezig aan deze topreeks van wildlife fotografie. Een bijhorend boek volgt in 2023… De eerste opnames startten al in 2017. Zijn aanpak en visie is sterk variërend van de algemene documentaire wildlife fotografie die we vaak zien. Omwille van de sterk beschermde nationale parken waarin hij heeft gewerkt waren forse investeringen nodig om met speciaal aangepaste voertuigen, rangers en permissies te kunnen en mogen werken. Door zijn artistieke benadering en technische ervaring resulteerde dit in zeer dynamisch werk met uitzonderlijk perspectief.  

Zeedijk 817-818
www.jonesgallery.be/
Open in het weekend van 11.30-13 uur en van 14.30-18.30 uur. 

Galerij 8 - Room with a view: "Looking inside"

Kristel Van den Eynden
Paintings oil on canvas

Van Bunnenlaan 57
www.galerij8.be
Expo is enkel te bezoeken op afspraak

Foto: Iris flower: "I have a message for you" ~ Kristel Van den Eynden (oil on canvas 100 x 110 cm)

Edouard Simoens Gallery - Carla Accardi

Een solo met een vergeten vrouwelijke kunstenares die internationaal weer op de kaart staat: Edouard Simoens Gallery toont werk van de Italiaanse Carla Accardi (1924-2014), bekend om haar abstracte kleurenschilderijen en haar werken op sicofoil, plastic verpakkingsmateriaal. 

Zeedijk 811
3 augustus - 10 oktober
Edouard Simoens Gallery

The Cappelleschi Gallery - KEIS 

De spaanse artiest die bekend staat onder de naam Keis is een van de eerste en origineelste op het internationale toneel sinds de jaren '90. In die jaren was hij een van de bekendste exponenten van het spaanse neo-expressionisme en graffiti. Hij werkte jarenlang onvermoeibaar in de straten van Barcelona, die ook zijn school was.

Zeedijk 746 & Strandstraat 13
Vanaf 4 augustus
cappelleschi.com
Bij Zeedijk 746 is de galerij open van 16 - 19 uur. Bij Strandstraat 13 kan je de expo bezoeken van 14.30 - 16 uur. Voormiddag enkel op afspraak via eb035 [at] hotmail.com

Guy Pieters Gallery Albertplein - Manolo Valdés

Recente werken

Albertplein 15
5 augustus - 9 oktober
Exhibitions Guy Pieters Gallery
Open van 11 - 18 uur. Gesloten op dinsdag en woensdag. 
 

Guy Pieters Gallery Zeedijk - Paul Delvaux

Tekeningen en aquarellen

Zeedijk – Het Zoute 753
5 augustus - 9 oktober
Exhibitions Guy Pieters Gallery
Open van 11 - 18 uur. Gesloten op dinsdag en woensdag.