Facebook Fotowedstrijd Magritte

Ga jij de uitdaging aan? Knokke-Heist verwelkomt deze zomer Magritte! Deze Belgische kunstenaar wist als geen ander de realiteit op een surrealistische manier te schilderen. Wij dagen jullie uit om de komende maanden hetzelfde te doen, maar dan met jullie foto’s. 

Van 5 juli tot en met 11 oktober posten we om de twee weken op woensdag een foto-uitdaging op de Knokke-Heist Facebook pagina, geïnspireerd door Magritte's bekende werk ‘ceci n'est pas une pipe’. In totaal zijn er 7, dus je hebt 7 kansen om een toffe Knokke-Heist prijs te winnen! Wie doet er mee? #myKH #magritte #cecinestpasunepipe

 

Uitdagingen

Uitdaging 1: Ceci n'est pas un bateau 

Voor de eerste uitdaging gingen we op zoek wie een originele foto kon maken bij het de slagzin 'Ceci n'est pas un bateau'. De inzendingen kan je terugvinden in het Facebook foto-album 'Fotowedstrijd Magritte'

Opgelet! Je kan geen foto's meer insturen voor deze uitdaging. 

Facebook Magritte Fotowedstrijd uitdaging 1 Ceci n'est pas un bateau        

De eerste winnaar is bekend: Els Wostyn! Proficiat met je knappe foto!

Uitdaging 2: Ceci n'est pas une coupe

Tijdens de tweede uitdaging kregen we verschillende foto's van al jullie guilty pleasures toegestuurd. De inzendingen kan je terugvinden in het Facebook foto-album 'Fotowedstrijd Magritte'

Opgelet! Je kan geen foto's meer insturen voor deze uitdaging.

Facebook Magritte Fotowedstrijd uitdaging 2 Ceci n'est pas une coupe

De tweede winnaar is bekend: Dien Jespers-Bal! Proficiat met je originele foto!

Uitdaging 3: Ceci n'est pas une plage

Zon, zee en ... strand! Tijdens de  3de uitdaging gingen we op zoek naar toffe foto's getrokken in Knokke-Heist die passen bij het thema 'ceci n'est pas une plage'. De inzendingen kan je terugvinden in het Facebook foto-album 'Fotowedstrijd Magritte'. Stem zeker op jouw favoriet door een like te geven!

Opgelet! Je kan geen foto's meer insturen voor deze uitdaging. 

$

De derde winnaar is bekend: Isabelle Houthoofd! Proficiat met je originele foto!

Uitdaging 4: Ceci n'est pas une sculpture

Wist je dat er in Knokke-Heist verschillende standbeelden staan? Onze volgers gingen op ontdekkingstocht en stuurden massaal hun foto's in voor de vierde uitdaging. De inzendingen kan je terugvinden in het Facebook foto-album 'Fotowedstrijd Magritte'

Opgelet! Je kan geen foto's meer insturen voor deze uitdaging. 

De vierde winnaar is: Anna Kulon! Proficiat met de leuke foto!

Uitdaging 5: ceci n'est pas un cocktail

Laten we nog een laatste keer klinken op een mooie zomer! Voor de vijfde uitdaging gingen we op zoek naar foto's die passen bij het thema 'ceci n'est pas un cocktail'. De inzendingen kan je terugvinden in het Facebook foto-album 'Fotowedstrijd Magritte'

Opgelet! Je kan geen foto's meer insturen voor deze uitdaging.

De vijfde winnaar is bekend: Rita Claes. Proficiat met je originele foto!

Uitdaging 6: ceci n'est pas un chien

Op de dijk van Knokke-Heist zien we naast vrolijke gezichten, ook heel wat kwispelende staarten. Die willen we ook eens graag in beeld brengen! De inzendingen kan je terugvinden in het Facebook foto-album 'Fotowedstrijd Magritte'

Opgelet! Je kan geen foto's meer insturen voor deze uitdaging. 

De zesde winnaar is bekend: Judith Wilms. Proficiat!

Uitdaging 7: ceci n'est pas un Zoute Grand Prix

De laatste uitdaging van de Magritte fotowedstrijd stond in het teken van de Zoute Grand Prix. De foto's moesten binnen het thema 'ceci n'est pas un Zoute Grand Prix' passen. De inzendingen kan je terugvinden in het Facebook foto-album 'Fotowedstrijd Magritte'Stem op je favoriet door de foto te liken!  

Opgelet! Je kan geen foto's meer insturen voor deze uitdaging.

 

Wedstrijdreglement

1. Inleiding

Dit wedstrijdreglement bepaalt de regels met betrekking tot de Magritte fotowedstrijd die Knokke-Heist organiseert via haar Facebookpagina.

Van 5 juli tot en met 11 oktober post Knokke-Heist tweewekelijks op woensdag een nieuwe uitdaging in het kader van een Magritte fotowedstrijd. Er zijn 7 kansen om aan de wedstrijd deel te nemen. We dagen de bezoekers van Knokke-Heist uit om een foto te maken in Knokke-Heist die past bij de afbeelding toegevoegd aan de post met de uitdaging. Hier zal telkens een nieuwe invulling van Magritte’s bekende werk ‘Ceci n’est pas une pipe’ bekend gemaakt worden. Deelnemers sturen hun foto’s via een persoonlijke bericht (Messenger) naar de Facebookpagina van Knokke-Heist. 2 weken na de bekendmaking van de uitdaging komen alle foto’s in een Facebook fotoalbum terecht. Vanaf dan hebben deelnemers 2 weken de tijd om zo veel mogelijk likes op hun foto in het album te verzamelen.

Concreet voorbeeld: Wanneer op woensdag 5 juli de uitdaging bekend gemaakt wordt in een post op de Knokke-Heist Facebookpagina, hebben deelnemers tot en met dinsdag 18 juli de tijd om hun foto’s door te sturen. Op woensdag 19 juli worden door de organisatoren alle deelnemende foto’s tezamen in het Magritte fotoalbum op de Knokke-Heist Facebookpagina gepubliceerd. Vanaf woensdag 19 juli kunnen deelnemers zoveel mogelijk likes op hun foto in het album verzamelen. Op die woensdag wordt ook een nieuwe uitdaging voor de komende 2 weken bekend gemaakt.

2. Spelregels

 • Ga naar de post die de uitdaging van die week aankondigt en like de Facebook-pagina van Knokke-Heist. In de periode van 5 juli tot 11 oktober is er om de week op woensdag een nieuwe aankondiging.
 • Maak een foto in Knokke-Heist die volgens jou het beste past bij de uitdaging in de post van die week.
 • Stuur je foto in een persoonlijke bericht (Messenger) naar de Facebookpagina van Knokke-Heist. Je hebt hiervoor telkens de tijd tot en met dinsdag om 10 uur ’s morgens 2 weken na de post met de uitdaging.
 • De organisatoren posten je foto in het Magritte fotoalbum op de Facebookpagina van Knokke-Heist. Dit gebeurt telkens op woensdagochtend. Alle ingestuurde foto’s krijgen eenzelfde overlay met de typische bolhoed van Magritte. 
 • Zoek jouw foto in het album en verzamel gedurende de volgende 2 weken zo veel mogelijk likes. Deel je foto bijvoorbeeld op je eigen Facebookprofiel. Tag de Facebookpagina van Knokke-Heist en gebruik de hashtags #mykh #magritte en de hasthtag van die week volgens de vorm #cecinestpas…
 • Let op, want likes op jouw eigen Facebookprofiel tellen niet mee voor de wedstrijd. Verwijs je vrienden dus zeker door naar het Magritte fotoalbum op de Facebookpagina van Knokke-Heist.
 • Na 2 weken wordt de foto die in het Facebookalbum de meeste likes heeft gehaald, uitgeroepen tot winnaar van de uitdaging van die week.

3. Deelnemingsvoorwaarden

 • Je kan pas winnen als je de Facebookpagina van Knokke-Heist hebt geliked.
 • De foto moet ingestuurd worden via Messenger, gemaakt zijn in Knokke-Heist en een link hebben met het thema van de lopende uitdaging.
 • Elke deelnemer mag slechts 5 foto’s insturen per uitdaging.
 • Elke deelnemer kan slechts 1 keer in de prijzen vallen, ook al neemt die aan alle 7 uitdagingen deel.

4. Prijs en bekendmaking

 • Voor elke uitdaging zal een thematisch passende tegoedbon tussen minimum €25 en maximum €100 voorzien worden.
 • De wedstrijd start op woensdag 5 juli en loopt af op woensdag 25 oktober.
 • De winnaar van een uitdaging wordt telkens 2 weken na het online plaatsen van de foto’s in het Magritte fotoalbum bekendgemaakt. Ze zullen hiervan op de hoogte worden gebracht onder hun foto in het Magritte fotoalbum en via een persoonlijk bericht op Facebook Messenger.
 • De winnaars kunnen hun prijs ophalen op de dienst Toerisme van Knokke-Heist op een afgesproken datum naar keuze.
 • De tegoedbon moet in 1 keer bij eenzelfde handelaar gebruikt worden en dit ten laatste 31 december.

5. Reglement

Wie deelneemt aan de wedstrijd aanvaardt dit wedstrijdreglement en alle beslissingen die Knokke-Heist i.v.m. de wedstrijd zal treffen volledig.