Fietsen

Gezwind op de fiets

Geen betere manier om een stad of streek te leren kennen dan te voet of met de fiets. Niet alleen kom je zo op plaatsen die je anders misschien links zou laten liggen, maar het biedt je het comfort om halt te houden waar en wanneer je wilt.
In Knokke-Heist is de 9 km lange zeedijk hét traject bij uitstek voor wandelaars en fietsers. Maar wij hebben nog veel meer in de aanbieding. In het hinterland nodigen de poldervlaktes uit om verkend te worden. Geen grenzen maar een netwerk van wandel- en fietspaden van op eigen grondgebied tot De Panne, het Brugse Ommeland of tot bij de Noorderburen.

De zeedijk is het langste fietspad van Knokke-Heist voor zowel volwassenen als kinderen.
Iedereen kan er naar hartenlust fietsen op buitengewone modellen driewielers, go-carts en cuisse-taxen (ook voor de hele familie).

Volg je liever een uitgestippelde route?
In de weidse omgeving van Knokke-Heist zijn er legio mogelijkheden om kortere of langere tochten te maken. En steile hellingen zijn daar niet bij.

Bij Toerisme Knokke-Heist vind je verschillende fietskaarten waarop de gedetailleerde fietsroutes mooi aangeduid zijn. Ze kunnen aangekocht worden bij onze infokantoren of via onze webshop

 • Riante Polderroute (44 km)
  Van een mooie, aangename route gesproken... Je verkent de zeepolders tussen Knokke-Heist en Damme, één van de meest gaaf gebleven polderlandschappen van Vlaanderen. Oude zeeweringsdijken, middeleeuwse havenstadjes als Sluis, Hoeke, Oostkerke, en Damme, historische hoeven en een weidse horizon vormen de hoofdingrediënten van de tocht.
   
 • Kustroute (93 km)
  Deze unieke fietsroute is de eerste van acht Vlaamse ‘icoonfietsroutes’. De Kustroute is een interessant traject voor een meerdaagse fietsvakantie aan zee. De Kustroute sluit ook naadloos aan op de Kustroute in Nederland en ‘La Vélomaritime’ in Frankrijk, waardoor de landsgrenzen letterlijk vervagen en de fietstocht kan verdergezet worden over de grenzen. 
   
 • Fietsnetwerk Brugse Ommeland
  Heb je graag veel kilometers in de benen? Dit netwerk staat garant voor bijna 900 kilometer fietsplezier in één van de mooiste toeristische regio’s van Vlaanderen.
   
 • Fietsnetwerk De Kust
  De 86 kilometer lange Kustfietsroute biedt je een staalkaart van de natuurpracht en de badplaatsen langs de Vlaamse Kust. Maar geloof ons, de kustpolders achter de duinen zijn ook een waar fietsparadijs.
   
 • Fietsnetwerk West Zeeuws-Vlaanderen
  Typisch voor Zeeuws-Vlaanderen zijn de dijken met hoge bomen, de prachtige kreken, de oneindige landweggetjes met oude knotwilgen, de natte graslanden, de Spaanse forten, het duinenlandschap, de zand -en kleigronden en het dekzand (kleiafzetting op zand). Kom mee en beleef van top tot teen wat de schatten van Zeeuws-Vlaanderen zo bijzonder maakt!
                                                                                                                                                                                                                                                              
 • Beeodiversity-fietsroutes: Route West (13.3km) op het grondgebied van Duinbergen en Heist en Route Oost (10km) op het grondgebied van deelgemeente Knokke.

Bekijk meerdere fietsroutes via Routeyou.

RouteYou is een bedrijf dat actief is op het domein van recreatieve navigatie. RouteYou biedt je digitale data (kaarten, routes, POIs) en software (web) tools aan, gericht op fietsen, wandelen, toerisme en sport...
En dit alles kan zowel gebruikt worden op het web, het mobile web, GPS-en en op smartphones. Vind jouw ideale fietsroute, download de route gratis en vertrek!

Werk je met een smartphone? Dan is de app Westvlinderen misschien iets voor jou?

Met West-Vlinderen maak je een nieuwe wandel- of fietstocht in West-Vlaanderen boordevol beleving. Tot de tocht je als gegoten zit. Fladder tussen actie en genieten en laat vrienden volgen in je spoor.
De West-Vlinderen app weet dankzij de gps van je smartphone waar je je bevindt en kan je meteen een route op maat voorstellen.
Aan de hand van knooppuntnummers fladder je vervolgens van de ene naar de andere locatie. Een tik op het scherm volstaat om er alles over te vernemen.
Voldoet de route niet aan je wensen, dan schud je even met je toestel voor een nieuwe suggestie.

Fietsverhuur

Fiets ze!