4 NIEUWE FOODIE HOTSPOTS IN KNOKKE-HEIST
Knokke-Heist is een broedplaats voor culinair talent. Er duiken geregeld nieuwe adresjes op, dus er valt altijd wel wat uit te testen. Duik je mee door de kersverse culinaire ontdekkingen in Knokke-Heist: CARCASSE, SPHERE, CUINES 33, CONSTANTIN?
CARCASSE
Bekende slager Hendrik Dierendonck opende onlangs een tweede vestiging van zijn restaurant Carcasse op het Oosthoekplein. Zijn vestiging in Sint-Idesbald heeft ondertussen een ster te pakken. In Knokke-Heist is de oppervlakte groter en er is ook een hoekje waar je wat vleesdelicatessen kunt kopen. De hoofdgerechten bestaan hoofdzakelijk uit gerijpte steaks van diverse rassen. De kaarsen zijn er bovendien gemaakt van stevig rundervet, heerlijk om hier je stukje stokbrood in te dippen bij wijze van hapje.
Oosthoekplein 1 / 050 89 76 76 / carcasse.be
SPHERE
Van een eyecatcher gesproken! Deze dôme op het Albertplein is afgelopen zomer eindelijk geopend. Een absolute ervaring om hier te genieten van de lekkere mediterraanse keuken. Kokkin Luisa Garcia Vzques is van Mexicaanse afkomst en wordt gecoacht door Timothy St. Aubyn, ex-rechterhand van Sergio Herman in Pure C in Cadzand. Niet alleen een streling voor het oog, maar zeker ook voor de smaakpapillen dus!
Albertplein / 0475 20 28 50 / sphere-knokke.be
CUINES 33
Cuines 33 is ondertussen een gevestigde waarde, maar verdient nog een vermelding met hun vernieuwde concept. Ze gooiden het onlangs over een totaal andere boeg en ontvangen nu slechts 16 personen per avond voor een totaalbeleving. Je maakt er een culinaire reis, niet enkel op gastronomisch vlak, maar ook fysiek. Je start en eindigt op een andere locatie in het restaurant. Een ervaring!
Smedenstraat 33 / 050 60 60 69 / cuines33.be
CONSTANTIN
Afgelopen zomer opende dit restaurant de deuren in het centrum van Knokke-Heist. Een uitzonderlijke culinaire ervaring waar de Franse en Italiaanse keuken in perfecte harmonie samenkomen. Chef Olivier hielp nog bij de opstart van La Rigue, maar het kriebelde om uiteindelijk een eigen zaak te starten. Een adresje om in de gaten te houden!
Dumortierlaan 66 / 050 60 35 62 / constantinrestaurant.be
BLIJF OP DE HOOGTE
Smaakt dit naar meer? Blijft steeds op hoogte en ontdek nog veel meer adresjes via onze nieuwsbrief of via onze sociale media.