Zwart Huis

Zeedijk-Knokke 635
,
8300 Knokke-Heist
0479 45 85 71
info [at] galeriezwarthuis.be

Galerie Zwart Huis werd opgericht in het 'De Beir' huis in de Dumortierlaan in Knokke-Heist. De architect Huib Hoste ontwierp dit modernistisch huis in 1924.

Er waren tentoonstellingen van Belgische artiesten met een internationale reputatie zoals Jan Fabre, Luc Deleu, Ronny Delrue, Carl De Keyzer, Liliane Vertessen, Johan Tahon en Jan De Vliegher. Solo shows werden opgesteld in de vijftien kamers van het huis. De museum-stijl van de tentoonstellingen was een meerwaarde voor de modernistische architectuur van het gebouw. Het huis werd ingericht met subtiele design stukken van Mies van de Rohe, Noguchi, Eileen Gray, Eames en Bertoia.

In 2007 verhuisde de galerie naar de huidige locatie op de Zeedijk in Knokke-Heist.

Galerie Zwart Huis stelt werken tentoon van Belgische hedendaagse kunstenaars. Er wordt een grote focus gelegd op figuratieve schilders: Gery De Smet, Jan Vanriet, Jan De Vliegher, Philippe Vandenberg, Ronny Delrue en Benoit van Innis. Daarbij stelt de galerie ook werken tentoon van de beeldhouwers Philip y Aguirre en Johan Tahon, de fotografen Carl Dekeyzer en Liliane Vertessen, en de conceptual artists Jan fabre, Luc Deleu en Koen Deprez. Met een mix van kunstenaars die hun plaats in de Belgische hedendaagse kunstgeschiedenis verdienen en jonge veelbelovende talenten, wil Galerie Zwart Huis de levendige Belgische kunst vertegenwoordigen.

Ben je de eigenaar van deze locatie en bevat deze informatie onjuistheden? Gelieve dan een correctie aan te vragen.

Suggesties op maat

Als je een persoonlijk profiel aanmaakt voor deze website, krijg je een pak extra mogelijkheden.

Eenmaal ingelogd kan je evenementen, restaurants, leuke winkeltjes, ... aanraden en zien welke mensen deze items ook leuk vinden.

Aanmelden kan op een eenvoudige manier via je Facebook- of Twitter-account.