Geniet van alle ruimte die Knokke-Heist te bieden heeft

Ben je op bezoek in Knokke-Heist? Lees dan zeker hier onze tips voor een aangenaam en coronaproof verblijf.

Kies een rustig moment voor jouw bezoek aan Knokke-Heist

Om jouw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat je op een veilige manier optimaal kan genieten, geven we graag enkele tips mee.

 • Vergeet je mondmasker niet en bewaar voldoende afstand.
 • Houd rekening met de huidige maatregelen
 • Kies een rustig moment uit om Knokke-Heist te bezoeken. Tijdens het weekend, in vakanties en wanneer het mooi weer is, is het vaak drukker in de handelskern. We merken dan volgende drukte: 11 - 14 uur GEZELLIG / 14 - 17 uur DRUK / 17 - 20 uur RUSTIG
 • Druk in het centrum? Wandel eens de andere richting uit, genoeg te ontdekken!
 • Kom alleen shoppen en max. 30 minuten per winkel. 
 • Houd voor je bezoek de druktebarometer in de gaten. 

WANDELINGEN in Knokke-heist

Ben je in Knokke-Heist en vind je het toch te druk in de winkelstraten? Er zijn voldoende alternatieven zodat je toch een leuke dag kan beleven. 

 • Wijk uit van de Lippenslaan en ontdek enkele instagrammable spots langs de Instagramroute. Sommige locaties zijn verplicht gesloten, maar voorzien misschien wel lekkere en fotogenieke take away.
 • Kunstliefhebbers kunnen dan weer de route volgen onder begeleiding van de poëzie van Maud Vanhauwaert. Absoluut hoogtepunt is het gedicht op het Van Bunnenplein. 
 • BeeOdiversity-wandeling, via Zegemeer, door Park 58 en rond Put van De Cloedt (=Lakeside Paradise). Deze bijen-wandelroute wijkt uit van het centrum en leid je langs natuurlijke plekjes. 
 • Maak een wandeling in de prachtige Zwinnatuur met de Zwinwandelroute van 12 km. Ga naar onze webshop voor meer wandel- en fietsroutes.
 • In het Directeur-Generaal Willemspark schuilt een leuk en groot speelplein. Ideaal voor een wandeling met je kleine spruit. 

Tijdens de wandelingen door nood aan een sanitaire stop? Bekijk alle beschikbare openbare toiletten op onze website. 
 

BEZOEK DE TENTOONSTELLING MOØDE VAN ANTON CORBIJN

De jaarlijkse fototentoonstelling van Cultuurcentrum Knokke-Heist brengt nog tot en met 18 april 2021 iconische portretfotografie en modecultuur van Anton Corbijn.

In MOØDe presenteert de internationaal toonaangevende fotograaf en filmmaker Anton Corbijn (°1955) beelden uit zijn rijke oeuvre waarin hij de cross-over opzoekt tussen fotografie en de modewereld, en daarmee de termen ‘mood’ en ‘mode’ in de meest ruime zin omarmt.

De tentoonstelling is dagelijks geopend van 10 – 18 uur (laatste tijdslot om 17 uur).

Reservatie op voorhand is verplicht. Bestel je tickets online via de webshop (je dient wel eerst een account aan te maken).

 

Zee van liefde - een hartstocht door Knokke-Heist

Knokke-Heist, da’s voor velen een coup de cœur. Een vakantieliefde die je telkens opnieuw kan beleven. Omdat liefde in twee richtingen werkt, pakken we uit met een charmeoffensief dat niemand onberoerd laat. Eéntje dat je overspoelt met liefde, zowel in Knokke als in Heist.

Zo stuit je in het shoppinghart van Knokke op tien Windows of Love, gemaakt door artiesten met een hart voor KH.

In de winkelstraten van Heist kan je op zoek gaan naar Tiny Love Notes die onderdeel zijn van een leuke stickerzoektocht.

Zee van Liefde loopt van 13 februari tot 21 maart. Een papieren routeplan zal je gratis kunnen afhalen op het Toerismekantoor van Knokke-Heist (Zeedijk-Knokke 660) of op het Heldenplein in Heist. Een digitaal exemplaar download je hier.

Extra tip: kom al 's ochtends van het parcours genieten, dan zijn de meeste mensen nog niet op pad.

Smullen van heerlijke take away

Ook tijdens coronatijden is Knokke-Heist dé plek om jouw smaakpapillen te verwennen

Verblijf je op een appartement of in je tweedeverblijf? Laat je eens lekker verwennen door onze chefs en haal een culinaire maaltijd af. Sommigen bieden volledige 3-, 4- of 5-gangenmenu's aan, daar ben je een hele middag mee zoet.

Bekijk hier het volledige overzicht.