Herfstvakantie in Knokke-Heist

Hoera, de herfstvakantie is in zicht! Naast de niet te missen deugddoende strandwandeling, heeft Knokke-Heist ook nog verschillende andere troeven en activiteiten voor jou in petto. Ontdek hier ons veelzijdig aanbod in deze gezellige periode en stippel alvast jouw vakantie uit!  

Indiscipline 

Zet je schrap voor een rijk gevulde avond vol visuele expressie, theatrale choreografie en muzikale performances in Grand Casino Knokke op zaterdag 29 oktober. INDISCIPLINE wordt zo ongetwijfeld dé kunstzinnige start van de herfstvakantie.  

Meer info

ART Knokke-Heist 

Naar jaarlijkse gewoonte leidt het Open galerieweekend ART Knokke-Heist de herfstvakantie in. Op zaterdag 29 en zondag 30 oktober word je bij de 49 deelnemende kunstgaleries met open armen ontvangen. De 33ste editie van ART Knokke-Heist belooft zo opnieuw hét event voor de kunstliefhebber te worden.   

Meer info

Goeste

Van 3 tot 13 november vindt in Knokke-Heist de derde editie van Goeste plaats. Deze niet te missen culinaire belevingsweek zet de smakelijke troeven van de kustgemeente in de kijker. Verwacht je aan een aantal leuke extra’s bij de deelnemende restaurants zoals een persoonlijke kennismaking met de chef, een streepje livemuziek of een complementair glaasje bubbels.  

KH wandelt culinair
Nieuw dit jaar, zijn de gastronomische gidsbeurten (Nederlandstalig) met interessante, culinaire wist-je-datjes. Als eindstop geniet je van een overheerlijk belevingsmenu bij The Memlinc, John-Lee of Il Trionfo.

Meer info

Spruitjesfestival

Van zondag 30 oktober tot en met dinsdag 1 november ben je van harte welkom op het Spruitjesfestival in de tuin van Cultuurcentrum Scharpoord.

Wie er de vorige jaren bij was, weet dat je dit niet wil missen! Met veel enthousiasme telen we voor jullie een programma vol theater, workshops, en animatie op kindermaat

Meer info

Expo Koen Vanmechelen

Knokke-Heist verwelkomt dit najaar Koen Vanmechelen: één van de belangrijkste en internationaal meest actieve beeldende kunstenaar van ons land. Op zaterdag 29 oktober gaat zijn expo Cosmopolitan Renaissance van start in Cultuurcentrum Scharpoord.

Ook een leuke tip voor gezinnen: met het familieparcours ontdekt je kind het fascinerende universum van kunstenaar Koen Vanmechelen op een speelse manier. Aan de hand van een interactief familieboekje gaan jullie op pad langs diverse culturen, dieren en werelddelen.

Foto: (c) Koen vanmechelen

Meer info

Griezelen met Halloween

Ook in Knokke-Heist is het volop griezelen geblazen tijdens Halloween. Met de allerkleinsten kan je op zondag 30 oktober terecht bij Surfers Paradise voor de Griezel Grommet Day en op maandag 31 oktober bij Marie Siska’s Haunted Mansion voor een halloweendiner.

De iets oudere kinderen en jongeren kunnen op vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober een bezoekje brengen aan een leegstaand pand waar het dreigt te spoken

Bovendien is er dit jaar ook een gloednieuwe wandel- en loopactiviteit bij valavond: de Nightrun

Meer info

Herfst in het Zwin

Tijdens de herfstvakantie is een dag in het Zwin Natuur Park steeds goed gevuld. Elke dag valt er op verschillende plaatsen in het park heel wat op te steken over de natuur.

Een absolute aanrader zijn de Gezinswandelingen (zowel Nederlandstalig als Franstalig). Een Zwingids geeft info op maat van de jongste bezoekers en zorgt voor een speelse toets. Geen saaie wandeling dus, wel een actieve kennismaking met het Zwin in al zijn facetten! 

Meer info

Kidsproof musea

Ook onze kidsproof musea zijn een bezoekje waard. In HEY ontdek je alles over het Knokke-Heist van toen, nu en straks. via 360°-projectie, het interactieve grondplan en het elf meter lange panoramisch schilderij ontdek je het uitzonderlijke leven in de badplaats.

Het For Freedom Museum brengt op een bruisende en realistische wijze de sombere tijden van de Tweede Wereldoorlog in beeld. Elke pop in het museum heeft een persoonlijk verhaal en lijkt levensecht!  

Meer info

 

Shoppen

Heerlijk! Met 1500 handelszaken is Knokke-Heist een echt shoppingparadijs. Iedereen vindt er steeds zijn smaak in de verschillende boetieks, flagshipstores en pop-ups. Ook op zon- en feestdagen zijn de winkels open!

Tijdens de herfstvakantie rijdt de Shopping Shuttle dagelijks van 11 tot 18 uur. Ook in de week daarvoor, van 24 oktober t.e.m. 30 oktober, rijdt de shuttle dagelijks want dan is het al herfstvakantie in Wallonnië. Deze gratis shuttledienst voert je door de grote winkelstraten: Lippenslaan, Dumortierlaan en Kustlaan.

Meer info