Herfstvakantie met de kinderen

Of je nu lekker knus binnen zit en geniet van een film in de cinema of op avontuur gaat in de natuur, Knokke-Heist is altijd een goed idee in de vakantie. Er is opnieuw van alles gepland deze herfstvakantie voor de kleine, en ook de grote, spruiten.  

cultuur voor jonge spruiten

Kom tijdens de herfstvakantie naar het ‘Spruitenfestival’ in Cultuurcentrum Scharpoord. Van woensdag 30 oktober tot en met zondag 3 november telen wij met veel enthousiasme een programma vol theater, film, workshops, circus, literatuur en nog veel meer.

Ouders, grootouders, kleine broer, grote zus, voor het hele gezin is er wat wils. Zelf de allerkleinste spruit geniet bij ons van cultuur. Laten we er samen een gezellige stoemp van maken! 

Vlieg de natuur in

Het Zwin Natuur Park biedt de hele vakantie lang een herfstparcours aan voor het hele gezin. Luister geboeid naar de herfstverhalen van de zwingidsen in de boshutten, maak je eigen voederketting voor de vogels in de tuin of knutsel een mooi herfstblad in klei. Bovendien biedt de Zwinbistro een soepproevertje aan op het onthaalplein. Ideaal om je warm te houden in dit herfstig weer.

Eenmaal in het park kun je ook de interessante fototentoonstelling 'Rond de Noordzee' van Arnout Hauben bezichtigen!

In de herfstvakantie is het Zwin Natuur Park elke dag open van 10 - 17 uur.

 

Waan je als romein in de zwinstreek of held van de noordzee

De herfstvakantie is de ideale periode om wat cultuur en geschiedenis op te snuiven. In Museum Sincfala kan je de tentoonstelling ‘Romeinen in de Zwinstreek’ bezoeken. De expo is archeologie op het hoogste niveau maar ook pure fun. De VR-experience en de Photobooth zijn een belevenis voor àlle leeftijden. 

Het ‘For Freedom Museum’ staat volledig in het teken van de ‘Helden van de Noordzee’. Deze beklijvende tentoonstelling neemt je mee naar WO II en brengt een prachtige ode aan onze Vlaamse Vissers. Sluit het bezoek af met een warm of verfrissend drankje in het Museum Café.

De musea zijn elke dag geopend in de vakantie. 

Oneindig lang shoppingplezier

In Knokke-Heist shop je de hele vakantie lang want de winkels zijn hier ook geopend op zon- en feestdagen! Een echt shoppingparadijs voor jong en oud.

Van decoratieve bloemenwinkels, exclusieve kledingwinkels, designwinkels, unieke gadgets, kunst, tot chocolatiers en zoveel meer. Je vindt het allemaal in de gouden shoppingdriehoek (Lippenslaan, Dumortierlaan en Kustlaan) en ver daarbuiten. Ook voor de kids vind je hier artikelen die je nergens anders vindt.

📷 etoile_knokke 

HAlloween 

Ook in Knokke-Heist is het op donderdag 31 oktober griezelen geblazen!

Enso Boutique Hotel organiseert een Halloween ontbijt van 9 tot en met 11 uur. Griezellige make-up, spinnenpannenkoeken en bloederige smoothies verschijnen op de ontbijttafel. VOLZET! 

Bij Marie Siska is het bibberen en beven op 31 oktober. Zij organiseren een 'Coco Mexican Halloween', volledig in thema van de Disney-film 'Coco'. Vanaf 19 uur is er in het restaurant, volledig aangekleed volgens 'Dia de los muertos', animatie voorzien, een grimestand, minidisco en halloweenfiguren. Meer info.

 

 

Waterpret

Iedereen wordt blij van een bezoek aan het aquapark Sportoase Duinenwater. Slier langs de glijbanen naar beneden, voel je in de oceaan door het golfslagen en geniet van een relaxatiemoment in de sauna’s en stoombaden. Liever een sportief momentje in de vakantie? In het sportbad kan je ongestoord baantjes trekken. Tijdens de herfstvakantie wordt het er overigens griezelig gezellig met extra activiteiten zoals kinderdisco met griezelmuziek, spoken in het springkasteel, spinnen in de glijbanen, etc. Meer info.

In de vakantie is het aquapark elke dag geopend.
Van maandag tot vrijdag van 8 tot 22 uur.
Op zaterdag en zondag van 8 tot 18 uur.
De glijbanen zijn in de vakantie dagelijks geopend van 10 tot 20 uur. 

gEZELLIGE MOVIE NIGHT

Nestel je in de comfy zeteltjes van de Beverly Screens voor een gezellige filmnamiddag of –avond. In hun programmatie staat steevast een kinderfilm geprogrammeerd, ook voor de herfstvakantie.

De cinema is gelegen in het centrum van Knokke-Heist.

Uitkijken naar het Lichtkunstfestival

Het verhaal van de Kleine Prins krijgt, na de succesformule van vorig jaar, een vervolg. Knokke-Heist wordt in de winterperiode weer omgetoverd tot een spectaculair lichtsprookje aan de hand van installaties van internationale kunstenaars. Het festival onderscheidt zich van het ‘gewone’ lichtfestival door niet louter met lichtjes te experimenteren, maar er een verhaal aan toe te voegen waardoor dit festival zich tot op kunstniveau verheft. Laat je in vervoering brengen door emotie, de poëzie en de magie tijdens de donkerste dagen van het jaar.