Instagrammable Places in #MYKH

Laat iedereen weten dat je je vakantie doorbrengt in het prachtige Knokke-Heist door foto’s, filmpjes en stories te posten op Instagram. Want zeg nu eens eerlijk: als het niet op Instagram staat, is het dan wel echt gebeurd? Hieronder vind je de 10 leukste en mooiste plekjes in Knokke-Heist die jouw Instagrampagina gegarandeerd een boost zullen geven.   

Volg zeker ook onze eigen Instagram @myknokkeheist en deel je Knokke-Heist moment via #mykh. Wie weet zie je jouw foto verschijnen op de Instagram van Knokke-Heist!

 

1. Veiligheidspost

De nieuwe veiligheidspost op het strand ter hoogte van het Lichttorenplein is met zijn gele kleur en unieke vorm een echte eye-catcher. De veiligheidspost wordt in de zomer gebruikt als uitkijkpunt voor de hoofdredders. Vanop het bovenste platform hebben de hoofdredders goed zicht op de kustlijn en kunnen ze ingrijpen wanneer nodig. In de veiligheidspost vind je ook een EHBO-post en openbare toiletten. Neem een selfie met een volledige gele achterkant of laat de veiligheidspost net het onderwerp zijn van je nieuwe instagrampost. De combinatie met een helder blauwe lucht is alvast prachtig!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

A post shared by Toerisme Knokke-Heist (@sussexroyal) on

2. Zonsopgang- en ondergang + tip

‘Ik heb de zon zien zakken in de zee.’ Een liedje dat je vroeger waarschijnlijk duizend maal gezongen hebt, wordt mooie werkelijkheid aan de kust. Het blijft een magisch moment wanneer de zon neerdaalt in de zee. De prachtige verschillende kleuren die weerkaatsen op het strand en het water leveren het perfecte plaatje op.

Tip: ga tijdens de zonsondergang naar de vuurtoren in Heist en geniet van de mooie kleuren rond dit gebouw. 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

A post shared by Toerisme Knokke-Heist (@sussexroyal) on

3. Strandcabines

Iedereen kent ze wel, de witte huisjes op het strand in Knokke-Heist. Overdag zie je er alle leeftijden en generaties door elkaar. De ene al zonnend met een boek in de hand, de andere ijverig bezig met strandbloemen te maken of zandkastelen te bouwen.

Een perfecte timing voor een foto bij de strandcabines is tijdens het ‘golden hour’. De korte periode net voor de zonsondergang waarin er meer indirect zonlicht is en het licht roder en zachter is. Maak er een foto van je fantastische outfit, een romantisch kiekje of een leuke groepsfoto met de ‘kabientjes’ op de achtergrond.  

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

A post shared by Toerisme Knokke-Heist (@sussexroyal) on

4. Strandbars

Strandbars , dé place to be voor een gezellige afterwork drink met collega's, te aperitieven op zondagochtend of gewoon genieten van een zalige zomerse dag. 

Vanaf de paasvakantie tot begin oktober kan je op deze hotspots terecht op een zonovergoten terras. Dit is de ideale plek om je lichaam te trakteren op een kleurtje en een portie vitamines. Een gezellig aperitief met vrienden of het hele gezin. Niets zaliger dan genieten van een cocktail terwijl je met je voeten kan wroeten in het zand. Geen zin in drukte? Dan kan je een zetel huren om rustig te zonnen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Say yes! To a nice weekend at the beach! ? #beach #aperolspritz #drinks

Een bericht gedeeld door LA PLAGE BEACH CLUB (@laplageknokkeheist) op

5. de Wafels van Marie Siska

Het trademark van Marie Siska zijn de hartvormige wafels. Het geheime recept van deze wafels gaat al enkele generaties lang mee. Ze zien er schattig uit en zijn ook nog eens fantastisch lekker. Je kan ze eten met enkel boter en suiker, of ga je liever ‘all the way’ met vers fruit en slagroom? Aan jou de keuze!

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

A post shared by Toerisme Knokke-Heist (@sussexroyal) on

6. Cocktails bij The Pharmacy

The Pharmacy is een cocktailbar op een geheime locatie waar sfeer en smaak samenkomen. De bar wordt gerund door de familie Van Ongevalle. Dochter Hannah en zoon Ran kaapten al verschillende prijzen weg op diverse nationale en internationale ‘bartender’ wedstrijden. Je wordt er ondergedompeld in de Londense sfeer van de jaren ’20 door de antieke meubels, jazzy muziek op de achtergrond en de cocktails die tot in de kleinste details kloppen. Een totaalbeleving dus.

 

7. Kunstbeelden

In Knokke-Heist hoef je niet naar musea te gaan om kunst te kunnen bezichtigen. Je ziet dit hier gewoon in het straatbeeld, of liever gezegd strandbeeld. Je vindt er kunstwerken op diverse locaties. De ene al wat duidelijker in het zicht dan de andere. Ga bijvoorbeeld op zoek naar Tomorrow Man, een sculptuur van 2 meter hoog die blootgesteld wordt aan de natuurlijke elementen zoals zeewater, zon, wind en regen. Of wandel/loop/skate/… naar ‘ ’t Keun’ (Hospitality) aan het einde van de dijk. 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

A post shared by Toerisme Knokke-Heist (@sussexroyal) on

8. Lichttorenplein + tip

Op het Lichttorenplein waan je jezelf in een roze gloed. De tegels, fontein en zelfs het water kleuren hier jouw dag. De zachte roze tinten in combinatie met een helder blauwe lucht zorgen voor een vrolijk effect. Een roze outfit aan? Ga matching op de foto met de fontein!

Tip: Op het plein kan je ook terecht bij het bureau van Toerisme. Deze is gevestigd in een aangepaste replica van een 19-eeuwse vuurtoren. Ga er gerust eens binnen. Er is gratis WiFi, ideaal om je nieuwe foto meteen te posten!

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

A post shared by Toerisme Knokke-Heist (@sussexroyal) on

9. CUlinaire adresjes

Knokke-Heist staat bekend voor zijn vele culinaire hoogstandjes. Mooi gedresseerde borden, fantastisch versierde drankjes, ideaal om te posten op Instagram dus.

Denk aan Blanco, Enso Boutique, Caillou of Marie-Rose Bakery Café. Dat zijn maar enkele van onze vele topadressen in Knokke-Heist. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

THAI RED CURRY! #newmenu #redcurry #spicy #goodfood #goodmood #mykh #myknokkeheist #ensoboutiquehotel

Een bericht gedeeld door ENSŌ - Boutique Hotel (@ensoboutiquehotel) op

10. De prachtige natuur

Je hoeft het niet ver te zoeken om te kunnen genieten van de prachtige natuur. De zee, het strand, maar natuurlijk ook in het Zwin Natuur Park kom je helemaal tot rust. Zoek bijvoorbeeld deze fotogenieke zonnende Schotse hooglander. Schattige dieren doen het altijd goed op Instagram!