Internationaal Vuurwerkfestival: meer dan een kleurrijk lichtspektakel

Naar jaarlijkse traditie sluit Knokke-Heist de zomervakantie af met het Internationaal Vuurwerkfestival. Op 19, 21, 23, 25 en 27 augustus kan je opnieuw genieten van een prachtig vuurwerkspektakel. Dé ideale reden om een dagje (of langer) naar Knokke-Heist te komen! Wie slim is, komt al vroeg in de ochtend naar Knokke-Heist. Zo ben je zeker van parkeerplaats en kan je de leukste plekjes ontdekken! Inspiratie vind je hier. 

Parkeren

Wie écht slim is, komt natuurlijk met het openbaar vervoer. Vanaf het station en de tramhalte in Knokke ben je in 10 minuutjes aan het Internationaal Vuurwerkfestival. Wie toch met de auto komt, volgt best de signalisatie naar de randparking in de Nieuwstraat op de site van Knokke Hippique vlakbij De Zes Bochten. Kom je al van 's ochtends vroeg? Dan kan je misschien toch een plekje in de groene parkeerzone versieren waar je voor 10 euro een hele dag kan blijven staan. 

Shoppen

Van grote flagshipstores tot kleine, sympathieke boetiekjes. In Knokke-Heist vind je de leukste winkels en zomerpop-ups! Maak er zeker ook gebruik van de gratis Shopping Shuttle die de belangrijkste winkelstraten met elkaar verbindt. Shop till you drop!

Beach Hopping

Tussen het shoppen door of liever de hele dag lang? Relax in één van de strandbars in Knokke-Heist en geniet van lekkere cocktails of een heerlijk wijntje. Als je wil, kan je extra lang blijven hangen, want tijdens het vuurwerk zijn ze open tot 22 uur in plaats van 20 uur! Je hebt gegarandeerd de beste plaatsen om samen met vrienden naar het vuurwerk te kijken.

Cartoonfestival

Kom je met de kids kijken naar het Internationaal Vuurwerkfestival? Sla dan zeker het Cartoonfestival niet over. Deze familievriendelijke expo is gratis te bezoeken in Cultuurcentrum Scharpoord, dagelijks van 10 tot 19 uur. Op weekdagen zijn er ook superleuke workshops voor de kleinsten onder ons. De ouders kunnen ondertussen genieten van de grappigste cartoons.

Expo Helmut Newton: Legacy

Tijdens je bezoek aan Knokke-Heist mag je de fototentoonstelling 'Legacy' van de legendarische topfotograaf Helmut Newton absoluut niet missen. Foto’s vol Hollywood-glamour, toch nooit oppervlakkig: dat is zijn bijzondere stijl en verbeelding. Dagelijks te bezoeken van 10 tot 18 uur in het nieuwe Ravelingengebouw naast het station in Heist. 

Op de fiets of te voet

Ga op stap met onze Social Media Routes! Vijf wandel- en fietsroutes gebaseerd op alom gekende sociale media, voeren je mee langs de leukste plekjes (en verborgen parels) in Knokke-Heist. 

Food!

Heerlijke mosselen, verse tongetjes of huisgemaakte garnaalkroketjes? De beste vind je sowieso in Knokke-Heist. In één van de gezellige restaurantjes of op een terrasje op de zeedijk, het is overal gezellig vertoeven. Voldoende tijd om uitgebreid te dineren, want de eerste vuurpijlen gaan pas om 22 uur de lucht in. Nog zin in een dessert? Op een vuurwerkavond hoort ook een ijsje! Neem jij 1, 2 of 3 bolletjes?

Het perfecte plekje uitzoeken

Hoor je de eerste testknallen? Dan is het tijd om het beste plekje uit te zoeken! Voor het meest spectaculaire effect, kijk je best op de locatie zelf. De vuurpijlen worden afgeschoten op het strand aan De Meerlaan. De parking wordt volledig vrijgemaakt voor het publiek.

Maar ook op andere plaatsen hoef je niets van het spektakel te missen. Vanaf het Rubensplein tot voorbij de Meerlaan zijn er extra geluidstorens geplaatst zodat je ook van daaruit kan genieten van de muziek waarop het vuurwerk wordt afgeschoten. Wil je het romantisch houden en een rustig plekje opzoeken? Neem dan je radio mee en stem ze af op 94.6 fm.

Mag het wat meer zijn? Er zijn heel wat bootjes die vertrekken vanuit de haven van Zeebrugge om het spektakel te bekijken vanop zee. Dat levert ongetwijfeld prachtige beelden op!

VUURWERK, EEN FEEST!

Vuurwerk, een feest! Maar niet voor iedereen… Laat je trouwe viervoeter thuis, de knallen maken hem toch maar bang. 
Het is nooit een slecht idee om te denken aan oordopjes om je oren of die van je kinderen te beschermen. Houd ook rekening met de veiligheidsperimeter en klim niet op strandcabines. Zo blijft het veilig en leuk voor iedereen!

Praktisch

Locatie: strand t.h.v. Meerlaan

Start: om 22 uur

Programma:

19/08: Duitsland (Pyrogenie)

21/08: Frankrijk (Art Eventia)

23/08: Polen (Nakaja Art)

25/08: Griekenland (Nanos Fireworks)

27/08: België (HC Pyrotechnics)

Geniet mee vanop de zeedijk tussen De Wandelaar en het Rubensplein dankzij de geluidstorens of stem je radio af op 94.6 fm