Jouw paasvakantie in #myKH

Paaseieren rapen, een tentoonstelling meepikken, watersporten, culinair genieten, unieke kunstcollecties ervaren, fietsuitstappen, eindeloos shoppen,... In de paasvakantie valt er steeds vanalles te beleven in Knokke-Heist! Lees hier enkele tips voor het hele gezin. 

Genieten op het strand

De paasvakantie is voor velen het begin van het strandseizoen. Nu de lente begonnen is en het rustig aan warmer wordt is het zalig genieten op het strand. Relaxen bij je favoriete strandbar, een strandwandeling met de voetjes in het water of liever een actieve watersportactiviteit uitoefenen, Knokke-Heist biedt het allemaal. Naast de talrijke kindvriendelijke strandbars en watersportclubs zijn er ook twee strandspeeldorpen voor kinderen van 0 tot 12 jaar: Kids Beach Knokke en Kids Beach Het Zoute

Ga zeker ook een kijkje nemen naar de nieuwe veiligheidspost op het strand voor het Lichttorenplein. Met zijn gele kleur en unieke vorm is het een echte eye-catcher en een foto waard! Vanaf 11 mei gaat de post ook echt in gebruik. 

 

Geen Pasen zonder eieren

Daarom spelen eieren tijdens de paasvakantie ook een hoofdrol in het Zwin Natuur Park. Er zijn iedere dag extra activiteiten voorzien tijdens het Paasparcours en dat voor het hele gezin. 

Op zaterdag 20 april is er de jaarlijkse Paasgrabbel in de tuin van Cultuurcentrum Scharpoord. De paashazen verwelkomen er kindjes vanaf 3 jaar en maken er samen een dolle namiddag van. Naast de paasgrabbel is er ook animatie voorzien, springkastelen en knutselgelegenheid. 

Nieuw dit jaar is de 'Paasbrunch & Grabbel' van Surfers Paradise. Ga op paaszondag op zoek naar de paaseieren op het strand en geniet ervoor of erna van een heerlijke verse paasbrunch.

extra veel Cultuur opsnuiven

Op 6 en 7 april starten we onze paasvakantie met het vernissage weekend 'ART Knokke-Heist'. Dit evenement is ondertussen toe aan zijn 25e editie en is voor kunstliefhebbers en kunstkopers steevast een begrip geworden.

In Cultuurcentrum Scharpoord kun je nog tot en met 2 juni de fototentoonstelling Masters of Wedding bezoeken! Laat je niet enkel verrassen door de adembenemende fotografie, maar ook door de decoratie met veel wit en prachtige bloemen. Bovendien is de toegang voor kinderen gratis! 

Op muzikaal vlak heeft Knokke-Heist een verrassing van formaat klaarstaan. Op zaterdag 13 april brengt Novastar een intiem, zittend concert in Casino Knokke. Mis deze bijzondere avond niet en bestel nog snel je tickets!

Ook onze musea, Museum Sincfala en For Freedom Museum zijn iedere dag open tijdens de vakantie en bieden een kindvriendelijk programma aan. Tip: in Museum Sincfala kun je momenteel ook de interessante tentoonstelling van dr. Reimond De Beir bezoeken, die nog loopt tot en met 28 april. 

pak het sportief aan

Ook voor de actievelingen onder ons is er een zee aan activiteiten voorzien. Nu de watersportclubs volop aan hun seizoen begonnen zijn, zijn er opnieuw talrijke mogelijkheden om te watersporten in Knokke-Heist. Op zondag 7 april verwacht Surfers Paradise jullie alvast voor de jaarlijkse Paasduik! Waag je plons in de frisse Noordzee met de ijsberen en de paashaas. 

Geen betere manier om een stad of streek te leren kennen dan te voet of met de fiets. Het gloednieuwe 6 km lang wandel- en fietspad op de nieuwe dijk in het Zwin is absoluut de moeite waard! Tijdens het wandelen en/of fietsen krijg je een prachtig zicht op de 333 ha grote zwinvlakte en het omringende polderlandschap. Op deze manier is er opnieuw een vlotte wandel- en fietsverbinding tussen Knokke-Heist en Cadzand-Bad. 

Van zaterdag 20 tot en met maandag 22 april zet Jungle Jump Sporthal Laguna opnieuw vol met meer dan 30 springkastelen en megagames! Alle kinderen van 2 tot 14 jaar zijn welkom om zich te komen uitleven. 

Shoppen op zon-en feestdagen

Geen zin in een familiefeest op paaszondag- en maandag? Ga een dagje shoppen in Knokke-Heist want hier zijn de winkels steeds open op zon- en feestdagen! Van decoratieve bloemenwinkels, exclusieve kledingwinkels, designwinkels, unieke gadgets, kunst, tot chocolatiers en zoveel meer. Je vindt het allemaal in de gouden shoppingdriehoek (Lippenslaan, Dumortierlaan en Kustlaan) en ver daarbuiten. Ook voor de kids vind je hier artikelen die je nergens anders vindt.