Kerstvakantie in Knokke-Heist met kinderen: 6 tips

Ben je deze vakantie in Knokke-Heist met de kinderen, bekijk hieronder dan onze 6 tips. Deze activiteiten zijn aangepast aan de huidige coronamaatregelen. We vragen jullie dan ook om het veilig te houden en zich aan deze maatregelen te houden

1. Light ART - lichtkunstwandeling

Voor het derde jaar op rij kan je in Knokke-Heist tijdens de eindejaarsperiode een wandeling maken langs prachtige lichtkunstwerken. Dit jaar lieten de lichtkunstenaars zich inspireren door belangrijke kunststromingen en wereldbekende kunstenaars. Voor de kinderen is er een kinderboekje die hen spelenderwijs een inzicht geeft in de recente kunstgeschiedenis. Het parcours brengt je ook langs de sfeervol versierde winkelstraten.

Plan een veilig bezoek en maak er zo een leuke uitstap van met de kids.   

Open: tijdens de kerstvakantie vindt het dagelijks plaats van 17-21 uur. 

2. Winter in Zwin Natuur Park 

Tijdens de kerstvakantie zijn er extra activiteiten in het huttenparcours van het Zwin Natuur Park en voor de kinderen is er een boeiende zoektocht! Ze gaan in het park op zoek naar tips over dieren en planten in het Zwin en stellen zo een voedselweb samen.  Aan de ringhut leren ze ook hoe ze vogelsnacks kunnen maken en krijgen ze een knutselpakketje mee om thuis aan de slag te gaan. 

Let op: tickets vooraf reserveren is verplicht en houd rekening met de specifieke maatregelen. Alle info vind je op zwin.be

Open: tijdens de kerstvakantie is het Zwin dagelijks open van 10-16.30 uur (op 24 en 31 december sluit het park om 15 uur). Op 25 december en 1 januari is het park gesloten.

3. SOCIALE MEDIA WIJZEN JE DE WEG 

Knokke-Heist ontwierp drie wandel- en fietsroutes, elk gebaseerd op een ander social mediaplatform. Zo toont de Instagram-route je de meest fotogenieke plekjes, neemt de TikTok-route je mee op een avontuurlijke tocht met allerlei ‘challenges’ en gaat de LinkedIn-route dieper in op het rijke ondernemersverleden en -heden van Knokke-Heist. De kersverse routes laten je niet alleen Knokke-Heist van een andere kant zien, ze bezorgen je ook heel wat toffe en interessante content om te delen op de respectievelijke platformen. Tip: tag je foto’s met #myKH en misschien wordt jouw foto gepubliceerd in ons driemaandelijkse KH magazine!

Bekijk de routes online of ga om een plannetje bij het toerismekantoor in Knokke (Zeedijk 660). 

 

4. modefotografie met Anton Corbijn

In MOØDe presenteert de internationaal toonaangevende fotograaf en filmmaker Anton Corbijn beelden uit zijn rijke oeuvre waarin hij de cross-over opzoekt tussen fotografie en de modewereld, en daarmee de termen ‘mood’ en ‘mode’ in de meest ruime zin omarmt. Ook de kinderen zullen verbaasd zijn door de prachtige en kleurrijke werken. Bovendien mogen ze onder de 18 jaar gratis de tentoonstelling bezoeken. 

Let op: tickets vooraf reserveren is verplicht en houd rekening met de specifieke maatregelen. Alle info vind je op fotofestival.be.

Open: tijdens de kerstvakantie is de tentoonstelling dagelijks open van 10-18 uur (op 24, 25 en 31 december en ook 1 januari sluit de tentoonstelling om 16 uur). 

5. Eindeloos buitenspeelplezier

​Ook in de winter hebben we soms van die mooie zonnigde dagen waarbij de kinderen graag buiten spelen. Trek erop uit naar de openbare speeltuinen en/of skatepark

Ook een partijtje minigolf is steeds een leuk idee! Of je nu beginnersgeluk hebt of een natuurtalent bent, plezier gegarandeerd! Tijdens de kerstvakantie kan je op 2 verschillende sites een balletje slaan: Minigolf Zoute en Minigolf Duinbergen

Let op: het dragen van een mondmasker is er verplicht en maximum groepjes van 4 personen (exclusief kinderen onder de 12 jaar). 

Open: Minigolf Zoute: in de kerstvakantie elke dag open, Minigolf Duinbergen: in de kerstvakantie enkel open van 26 tot en met 31 december. 

6. For Freedom Museum

Het For Freedom Museum biedt een unieke belevenis en neemt je mee naar de regionale geschiedenis van WO II. Elke pop in het museum heeft zijn eigen uniek verhaal die je ontdekt via een sprankelende audiotoer. Het museum heeft een uitgebreide collectie van wassen hoofden, uniformen, vliegtuigen en nog veel meer. Een unieke kans om aan kinderen en kleinkinderen de wereld van toen te tonen.  

Let op: tickets vooraf reserveren is verplicht en houd rekening met de specifieke maatregelen. Alle info vind je op forfreedommuseum.be

Open: tijdens de kerstvakantie is het museum elke dag open van 10-17 uur. Op 25 december en 1 januari zijn ze gesloten. 

Nuttige links

Take away & delivery aanbod: www.knokke-heist.be/delivery

Openbare toiletten: www.myknokke-heist.be/openbare-toiletten

Coronamaatregelen Knokke-Heist: www.knokke-heist.be/coronavirus