Knokke-Heist ontdekken met de leukste vervoersmiddelen

Knokke-Heist bezoeken is sowieso een goed idee. Flaneren in de winkelstraten, de vele kunstwerken bezichtigen en genieten van het strand, dat is allemaal mogelijk. Ook de manier waarop je deze activiteiten doet, heb je voor het kiezen. Met de fiets, gocart, golfkar, scooters, keuze genoeg! Wij sommen ze hier voor je op. 

1. FIETSEN

Met de wind door de haren de dijk afrijden, heerlijk toch! Fiets je elektrisch of manueel? Dat kan allemaal. Langs de dijk geniet je van een 9km-lang fietspad. Ontdek de nieuwe Zwindijk die Knokke-Heist met Cadzand verbindt, rij in de prachtige natuur langs de Damse Vaart of volg de Riante Polderroute. Alle fietskaarten voor onze regio zijn te vinden bij dienst Toerisme (Zeedijk 660). 

Huur een fiets voor een middag, volledige dag, of waarom ook niet voor een week?  

Alle fietsverhuurders in Knokke-Heist vind je hier

2. Green scooter

Elektrisch rijden is duurzaam, stil, vervuilt niet en vooral zeer ontspannend op een Green Scooter. Lekker cruisen in de buurt van Knokke-Heist, stop tussendoor om een leuke foto te maken, geniet van het uitzicht, en hop weer door! Van begin tot het einde van de rit heb je gegarandeerd een lach op je gezicht.  

Je kan deze Green Scooter huren voor een bedrijfsuitje met collega’s, een uitstap aan zee met vrienden, of voor een leuke date met je lief.   

3. GOCARTS 

Billenkar, gocart, cuistax, … Iedereen heeft zo wel zijn eigen benaming voor dit vervoersmiddel. Het is niet alleen leuk voor kinderen. Ook volwassen leven zich vrolijk uit op gocarts in alle vormen en maten! Al sinds de jaren ’50 van de vorige eeuw rijden toeristen langs de dijk van Knokke-Heist, een heerlijke traditie die blijft bestaan. 

Knokke-Heist telt heel wat verhuurpunten waar je de gekste en meest originele gocarts kunt vinden. 

4. GOLFKAR 

Dit vervoersmiddel mocht niet ontbreken in ons lijstje. De golfkar is typerend aan Knokke-Heist. De elektrische golfkarren zijn milieuvriendelijk, geruisloos, makkelijk in gebruik en zeer comfortabel. Ze rijden niet snel, maar dat is ideaal om van het uitzicht te genieten.  

TIP: tijdens de zomermaanden kan je deelnemen aan de ART Tour. Met een enthousiaste gids aan het stuur word je rondgeleid in je favoriete badplaats. Je ontdekt de vele kunstbeelden in de stad en leert meer over de geschiedenis van Knokke-Heist. Tussendoor maak je verschillende culinaire stops om dit alles te verteren.  

5. BOOTJE VAREN 

Als je denkt aan de Kust, denk je uiteraard aan zon, zee en strand. Waarom dan ook niet eens de Kust verkennen vanop het water? Dat is verzekerd een unieke ervaring. Spot zeehonden in open water of maak een rondvaart in de haven. De avonturiers onder ons leven zich uit op de speedboats en beleven zo de Noordzee vanuit een geheel ander perspectief.   

Voor meer info: Knokke Boat

 

6. WANDELEN

Niet te vergeten uiteraard zijn gewoon jouw twee benen en voeten die ook kunnen dienen als vervoersmiddel. Zij brengen je in Knokke-Heist naar de leukste plekken. Dwaal rustig rond langs de paden van het Zoute, het bosje van Heist of in de Zwinduinen. Neem de tijd om rond je te kijken en te genieten van de mooie natuur in Knokke-Heist. 

Net zoals onze fietskaarten, zijn ook de wandelkaarten voor onze regio te vinden bij dienst Toerisme (Zeedijk 660). 

Ontdek hier nog enkele leuke wandelingen in Knokke-Heist.

7. Paardrijden

Paardrijden op het strand lijkt altijd heel idyllisch, en dat is het ook. Maak een wandeling langs verharde en onverharde paden in het natuurreservaat Het Zwin en de omgeving. Het plan van deze 'Zwinruiterroute' is gratis te verkrijgen in het bureau van Toerisme (Zeedijk 660).

Je mag wandelen met je paard op het strand, maar hou rekening met de regels hierrond:
- Van 16 oktober t/m 14 maart mag je paard over gans het strand rennen.
- Van 15 maart t/m 15 oktober mag je paard enkel op het strandgedeelte in het Zoute, gelegen ten oosten van de concessie van de meest oostelijk gelegen watersportclub (Surfers Paradise).

Meer info over paardrijden in Knokke-Heist vind je hier.

Zin in een uitstapje naar knokke-heist?

Helemaal klaar voor een vakantie in Knokke-Heist, na al deze leuke tips? 

Boek dan je overnachting via visitKH en ontdek al onze leuke plekjes met een vervoersmiddel naar keuze!