Kom met de kids naar #myKH in de krokusvakantie!

Plan je een bezoek aan Knokke-Heist in de Krokusvakantie? Ontdek hier 5 leuke activiteiten voor het hele gezin! 

1. Geniet van de eerste lentezon in het Zwin Natuur Park

Het Zwin Natuur Park is de ideale locatie om met het hele gezin te genieten van de eerste lentezon. Nu het terug wat warmer wordt, komen heel wat bloemen in bloei en krijgen de bomen terug wat kleur. Het Zwin Natuur Park is niet alleen een fantastische wandel- en fietslocatie, er valt ook heel wat te beleven.

Zo staat tijdens de krokusvakantie het huttenparcours in het Zwin Natuur Park helemaal in het teken van de lente. Dankzij de Zwingidsen leer je als bezoeker alles over de verschillende soorten nestkasten en over de vogels op de broedeilanden. Ook in de labohut is er heel wat te doen en de jongste natuurliefhebbers kunnen in het kijkcentrum luisteren naar een mooi verhaal en zaadbommen knutselen. Bij slecht weer kun je ook steeds de doe-tentoonstelling over de volgeltrek bezoeken. 

Het Zwin Natuur Park is tijdens de vakantie elke dag open van 10 tot 17 uur. Laat deze kans niet vliegen en breng zeker een bezoek!

2. Bewonder de prachtige praalwagens tijdens de grote carnavalstoet

Op zondag 3 maart vertrekt de grote carnavalstoet om 14 uur door de straten van Heist. Jaarlijks ontvangt deze parade met meer dan 35 praalwagens veel kijklustigen. Het is een ongelooflijk schouwspel van enthousiaste carnavalsverenigingen, met elk hun eigen versierde praalwagen en bijpassende kostuums. Ontdek hier alvast het parcours van de stoet.

Op dinsdag 5 maart vindt vervolgens de verlichte avondstoet plaats vanaf 19.30 uur, een uiterst uniek evenement in Vlaanderen.

 

3. Weer of geen weer, er valt steeds genoeg te beleven in #myKH 

Zorgt het Belgische weer ervoor dat je vandaag niet naar buiten kan? Geen probleem! In onze bioscoop Beverly Screens staat er steeds een fijne selectie aan films klaar voor het hele gezin. Wilt jouw kleine spruit 'Lego Movie 2' zien of ga je liever op muzikale reis in 'Bohemian Rhapsody'? Ontdek hier het gevarieerde programma van de bioscoop. De bioscoop is in de vakantie elke dag open.

Verkies je eerder een sportieve activiteit? Beleef dan een dag vol waterpret in zwembad Sportoase Duinenwater! Je vindt er voor ieder wat wils: verschillende zwembaden, spectaculaire glijbanen, een wellness, fitness, etc. Sportoase Duinenwater is in de vakantie op weekdagen geopend van 8 tot 22 uur (glijbanen van 10 tot 20 uur) en tijdens het weekend van 8 tot 18 uur (glijbanen van 10 tot 17.30 uur). 

4. Dompel je onder in de geschiedenis van de Zwinstreek

Breng een bezoek aan Museum Sincfala en dompel je met het hele gezin onder in de geschiedenis van de Zwinstreek. Thema’s als vissersleven, de inpoldering, de havenstad Sluis rond 1400, oorlogen in de streek en de opkomst van toerisme worden er toegelicht.

Momenteel kun je er ook de gratis tentoonstelling bezoeken van Reimond De Beir. De Beir was meer dan alleen een dokter. Hij was eveneens een autodidact kunstenaar en een grote verzamelaar van kunst. In de tentoonstelling hoor je sappige anekdotes over de populaire dokter, verteld door zijn familieleden. Via een nagebouwd interieur krijg je een blik in de dokterswoning van de familie De Beir, nu nog steeds gekend als het 'Zwart Huis'. 

De kinderen kunnen er op zoek gaan naar het vosje die dagelijks op bezoek kwam bij De Beir. Als ze niet genoeg krijgen van deze zoektocht kunnen ze ook de zoektocht van het museum zelf doen. 

Het museum is iedere dag open van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17.30 uur

5. Zet een stap terug in de tijd en beleef de Tweede Wereldoorlog in de Zwinstreek

Het For Freedom Museum biedt een unieke belevenis, je begeeft je in de regionale geschiedenis van 10 mei 1940 tot 3 november 1944.

Elke pop in het museum heeft zijn eigen uniek verhaal die je ontdekt via een sprankelende audiotoer. Het museum heeft een uitgebreide collectie van wassen hoofden, uniformen, vliegtuigen en nog veel meer. Vele Canadese families schonken uniformen van hun dierbaren aan het museum. Nog steeds schenken mensen nieuwe stukken aan het museum, zoals foto’s en brieven, ook de bibliotheek breidt zich uit. Een unieke kans om aan kinderen en kleinkinderen de wereld van toen te tonen. 

Het museum is de hele vakantie open van 10 tot 17 uur. Kom zeker eens langs, je kan er ook gezellig iets drinken op het zonnig terras.