Krokusvakantie in Knokke-Heist, to do's voor het hele gezin

Ben je deze vakantie in Knokke-Heist met je bubbel? Bekijk dan zeker hieronder onze familie-activiteiten. Tal van zoektochten, thematische wandel- en fietsroutes, een cultuuruitstap of klassiekers zoals een partijtje minigolf, maken er een onvergetelijke dag van. 

Deze activiteiten zijn aangepast aan de huidige coronamaatregelen. We vragen jullie dan ook om het veilig te houden en zich aan deze maatregelen te houden. Houd voor je bezoek ook zeker de druktebarometer in de gaten.

1. Zee van liefde - een hartstocht door Knokke-Heist

Zee van Liefde is een charmeoffensief dat niemand onberoerd laat. Eén dat je overspoelt met liefde, zowel in Knokke als in Heist. Zo stuit je in het shoppinghart van Knokke op liefdevolle vitrines. Tien 'Windows of Love', gemaakt door artiesten met een hart voor Knokke-Heist. In Heist schuilen kleine boodschappen vol liefde in de hoekjes van haar winkelstraten. 'Tiny Love Notes' die onderdeel zijn van een leuke stickerzoektocht voor kinderen.

Bekijk beide belevingen online of ga om een plannetje bij het toerismekantoor in Knokke (Zeedijk 660) of op het Heldenplein in Heist (folderbak op het plein).  

2. Frisse neus ophalen in de Zwinnatuur

Tijdens de krokusvakantie staat het Zwin Natuur Park helemaal in het teken van de liefde. Verspreid over de verschillende hutten staan er gidsen klaar om je alles te leren over de romantische kuren van vogels, over hun liefdesnestjes en de verschillende soorten nestkastjes. 

Doe mee aan de kinder- en jongerenzoektocht: 'Ooievaar op vrijersvoeten'. Zoek samen met jullie bubbel naar de juiste hints. Sommige zitten verstopt in het park, andere vind je met de Erfgoed-app op je eigen smartphone. Samenwerken is de sleutel tot succes!

Let op: tickets vooraf reserveren is verplicht en hou rekening met de specifieke maatregelen. Alle info vind je op zwin.be

Open: tijdens de krokusvakantie is het Zwin Natuur Park dagelijks open van 10-17 uur. 

3. Beeldenpoëzieroute op een zucht van de zee

Een bezoek aan Knokke-Heist gaat steeds gepaard met een heerlijke en deugddoende strandwandeling. Op sommige plekjes word je zelfs verrast door unieke kunstbeelden, waar dichteres Maud Vanhauwaert 5 unieke gedichten over schreef. Het resultaat: een beeldenpoëzieroute op een zucht van de zee! 

Bekijk de route online of ga om een plannetje bij het toerismekantoor in Knokke (Zeedijk 660). 

 

4. MODEFOTOGRAFIE MET ANTON CORBIJN

In MOØDe presenteert de internationaal toonaangevende fotograaf en filmmaker Anton Corbijn beelden uit zijn rijke oeuvre waarin hij de cross-over opzoekt tussen fotografie en de modewereld. Ook de kinderen zullen verbaasd zijn door de prachtige en kleurrijke werken. Bovendien mogen ze onder de 18 jaar gratis de tentoonstelling bezoeken. 

Let op: tickets vooraf reserveren is verplicht en hou rekening met de specifieke maatregelen. Alle info vind je op fotofestival.be.

Open: tijdens de krokusvakantie is de tentoonstelling dagelijks open van 10-18 uur. 

5. SOCIALE MEDIA WIJZEN JE DE WEG 

Knokke-Heist ontwierp drie wandel- en fietsroutes, elk gebaseerd op een ander social mediaplatform. Zo toont de Instagram-route je de meest fotogenieke plekjes, neemt de TikTok-route je mee op een avontuurlijke tocht met allerlei ‘challenges’ en gaat de LinkedIn-route dieper in op het rijke ondernemersverleden en -heden van Knokke-Heist.

Bekijk de routes online of ga om een plannetje bij het toerismekantoor in Knokke (Zeedijk 660). 

6. FOR FREEDOM MUSEUM

Het For Freedom Museum biedt een unieke belevenis en neemt je mee naar de regionale geschiedenis van WO II. Elke pop in het museum heeft zijn eigen uniek verhaal die je ontdekt via een sprankelende audiotoer. Het museum heeft een uitgebreide collectie van wassen hoofden, uniformen, vliegtuigen en nog veel meer. Een unieke kans om aan kinderen en kleinkinderen de wereld van toen te tonen.  

Let op: tickets vooraf reserveren is verplicht en hou rekening met de specifieke maatregelen. Alle info vind je op forfreedommuseum.be

Open: tijdens de krokusvakantie is het museum elke dag open van 10-17 uur. 

7. EINDELOOS BUITENSPEELPLEZIER

​Ook in de winter hebben we van die mooie zonnigde dagen waarbij de kinderen urenlang willen buiten spelen. Trek erop uit naar een openbare speeltuinen of het skatepark

Ook een partijtje minigolf is steeds een leuk idee! Of je nu beginnersgeluk hebt of een natuurtalent bent, plezier gegarandeerd! Tijdens de vakantie zijn Minigolf ZouteMinigolf Duinbergen en Approachgolf Zoute elke dag open van 10-18.30 uur. 

Let op: Voor de minigolf is het dragen van een mondmasker verplicht en maximum groepjes van 4 personen (exclusief kinderen onder de 12 jaar).

Boek je overnachting

Nuttige links

Take away & delivery aanbod: knokke-heist.be/delivery

Openbare toiletten: myknokke-heist.be/toiletten

Coronamaatregelen Knokke-Heist: knokke-heist.be/coronavirus

Druktebarometer: dekust.be/strand-dijk-en-drukte