Lichtkunstfestival, een magische kunstbeleving

Knokke-Heist heeft altijd een bijzondere aantrekkingskracht uitgeoefend op artiesten, architecten, beeldhouwers en schilders. Op de meest onverwachte locaties tref je kunstbeelden aan en bij meer dan 80 galeriehouders kun je internationale topwerken bekijken van Appel tot Zadkine. Tijdens de eindejaarsperiode zorgt het Lichtkunstfestival voor een magische beleving die zeker ook de kunstliefhebber kan bekoren. 

ontdek de planeten van de kleine prins 

Het tweede Lichtkunstfestival belooft Knokke-Heist opnieuw extra magisch te maken tijdens de eindejaarsperiode. Het parcours met maar liefst 9 kunstwerken is niet enkel leuk voor gezinnen met kinderen, maar kan ook de kunstliefhebber bekoren. Door de unieke combinatie van design, kunst en technologie onderscheidt het festival zich van andere lichtfestivals door niet louter met lichtjes te experimenteren maar er een verhaal aan toe te voegen. Laat je in vervoering brengen door de emotie, de poëzie en de magie tijdens de donkerste dagen van het jaar. 

ART Tour Lichtkunstfestival

Ontdek het Lichtkunstfestival op een unieke manier tijdens de ART Tour. Te voet of spring je liever mee op de XXL Citymobiel? Beide zijn mogelijk. Een enthousiaste gids laat je kennis maken met een wereld vol verwondering, verrassing, emotie en poëzie en vertelt
je meer over de 9 fonkelnieuwe lichtkunstinstallaties en de kunstenaars. Bovendien passeer je ook langs bijzondere permanente kunstwerken in de gemeente en krijg je een woordje uitleg. Tijdens de rit of wandeling mag een winters drankje uiteraard ook niet ontbreken. Bestel nu je tickets

 

een zee aan galeries

Eenmaal in Knokke-Heist, kun je ook een kijkje gaan nemen in de talrijke galeries. In de meer dan 80 galeries tref je stukken uit de klassieke kunst over pop art tot hedendaagse kunst. Elke kunstliefhebber van jong tot oud vindt hier zeker zijn smaak en dit binnen een straal van 2 km². Heel wat kunstgaleries liggen op de route van het Lichtkunstfestival en sluiten zelfs ook aan bij het festival. Ze presenteren kunstenaars en kunstwerken geïnspireerd door het thema ‘licht’.

unieke Beelden in de stad

Naast de 9 tijdelijke kunstinstallaties van het Lichtkunstfestival, tref je in de openbare ruimte ook heel wat permanente stadsbeelden en strandkunstwerken aan. Ga zelf op stap aan de hand van de brochure Zin in Kunst en ontdek enkele unieke kunstwerken. 'De Poëet' en 'Rose des Vents II' kom je alvast tegen op het parcours van het Lichtkunstfestival. 

Tijdens de eindejaarsperiode zijn ook de winkelstraten van Knokke-Heist feestelijk en feeëriek verlicht, volledig passend binnen het thema van De Kleine Prins. Kortom, dé perfecte plek voor jouw kerstshopping in combinatie met een vleugje kunst en een etentje in een toprestaurant. En dat steeds ook op zondag!

Data

7 - 8 december
14 - 15 december
21 december - 5 januari (niet op 24 en 31 december)

Meer info

www.lichtkunstfestival.be