Light ART 2021

LICHTKUNSTWANDELING DOOR KNOKKE-HEIST

EEN CREATIEF PARCOURS VOL LICHTKUNSTINSTALLATIES VOOR JONG EN OUD

Light ART is ondertussen meer dan terecht een vaste waarde tijdens de eindejaarsperiode in Knokke-Heist. De lichtkunstwandeling zorgt voor een unieke sfeer tijdens de donkerste dagen van het jaar. Een knap staaltje kunst voor elke liefhebber én tegelijk een leuke uitstap voor het hele gezin!

Dit jaar haalde de curator zijn inspiratie bij enkele pioniers uit de lichtkunst en de muziek. Zo realiseerde Louis-Bertrand Castel al in de 18de eeuw een lichtorgel waarmee hij licht probeerde te componeren in relatie tot muziek. Maar ook componist en architect Iannis Xenakis experimenteerde met klank en licht. Zijn resultaat? Een schitterende immersieve lichtervaring op de Wereldtentoonstelling van ’58.

De lichtinstallaties van Light ART krijgen elk een link met een muziekstroming, componist of compositie. Zo verhoogt de beleving van de kunstwerken. Sommige lichtkunstenaars lieten zich inspireren door de muziek, bij andere kunstwerken ontdek je zelf de muzikale verbanden. Kijk, luister en laat je verrassen door een samenspel van muziek, geluid en vooral licht.

Aan de hand van een app op je smartphone wandel je doorheen de winkelstraten langs het verlicht parcours. Perfect om te combineren met je kerstaankopen, ook op zondag!

We vragen om rekening te houden met de huidige coronamaatregelen en tijdens de wandeling voldoende afstand te houden. Dankzij het uitgerekte parcours en de brede straten, zal er voldoende ruimte zijn om dit te respecteren. Wordt het toch te druk? Dan raden we je aan om een mondmasker te dragen

DATA

4 en 5 december,
11 en 12 december,
18 tot en met 23 december,
25 tot en met 30 december,
1 tot 9 januari. 

Light ART gaat niet door op 24 en 31 december. 

Telkens van 17 tot 21 uur. 

Parcours

Het parcours van de lichtkunstwandeling is ongeveer 2,5 kilometer lang. Reken op een goed uur om het te verkennen. De route start aan het Toerismekantoor, Zeedijk 660.

Ook voor de kleinsten is een leuk en leerrijk parcours voorzien.  Vraag naar het kinderparcours bij het toerismekantoor

*Tijdens de erediensten in de H.Hartkerk, is het helaas niet mogelijk om Sensing Color, Sensing Space (9) te bezichtigen. Op weekdagen kan je de installatie bekijken tussen 17 en 17.45 en van 18.30 tot 21 uur. Op zondag ben je welkom tussen 18 en 21 uur.
Bovendien is een mondmasker verplicht en is een CST noodzakelijk om het gebouw te kunnen betreden.

Download de app

Tijdens je wandeling langs de lichtkunstwerken word je begeleid door onze gratis smartphone-applicatie. Download de app alvast voor je bezoek.

iPhone-gebruikers (iOS) doen dat hier. Android-gebruikers (Google Play) doen dat hier

Vergeet je oortjes niet, zo wordt je beleving nog magischer.

Onze gids neemt je mee op pad

Om 19 uur neemt een gids je mee langs de lichtinstallaties. Je komt meer te weten over de lichtkunstenaars en het verhaal achter het kunstwerk. Een boeiende wandeling van 1,5 uur langs het parcours van Light ART.

Start: 19 uur aan Lichttorenplein voor het bureau van Toerisme.
Tickets: Volwassene: € 9
Kinderen tot en met 15 jaar: € 7

Op kerst- en nieuwjaarsdag zijn er geen begeleide wandelingen.  

 

 

Data en tickets

   
   
Vrijdag 7 januari 2022 - uitverkocht  
Zaterdag 8 januari 2022 - uitverkocht
Zondag 9 januari 2022