Maritieme exploratie

Knokke-Heist is nauw verbonden met de zee door een rijke vissersgeschiedenis en een wereldhaven als buur. Zet voet aan wal in de haven van Zeebrugge en ga op maritieme exploratie. 

Bezoek scheepvaartmuseum Seafront (+ visveiling à in optie) 

Seafront is de ideale bestemming voor een groepsuitstap! Verrassend anders, ontspannend en ideaal gelegen in de pittoreske setting van de oude vismijn, op een boogscheut van het strand, de haven en het historische Brugge. Een imposante tentoonstelling over zee en zeevaart, vis en visserij. Je maakt er kennis met de fascinerende maritieme geschiedenis en de visserij van vroeger tot nu. Een rondleiding in het museum duurt ongeveer 2 uur. 

Interesse in een bezoekje aan de visveiling? Laat dit dan gerust weten. Dit kan telkens op maandag, donderdag en vrijdag. We starten de dag dan heerlijk vroeg om 8 uur.  
! Opgelet: het aantal deelnemers voor het bezoek aan de visveiling is beperkt tot max. 20.  

Havenrondvaart Zeebrugge (! enkel mogelijk tussen april & midden oktober) 

Op een aangename en ontspannende wijze kennis maken met de haven van Zeebrugge kan met de passagiersboot “Zephira”. Vanuit de Oude Vissershaven vaar je langsheen de Belgische Marinebasis, via de Pierre Vandamme sluis, de gasterminal, het windturbinepark en de strekdammen tot aan de Noordzee. Je ontdekt het Sterneneiland waar zeevogels thuis zijn en tegelijk de confrontatie met containertrafiek, ferryboten en tal van bedrijvigheid in een wereldhaven! Via een audiovisueel systeem krijg je tekst en uitleg over de werking van de wereldhaven. De havenrondvaart kan ook gecombineerd worden met een bezoek aan het scheepvaartmuseum, Seafront.