Met het hele gezin zomeren in Knokke-Heist

In Knokke-Heist zorgen we dat de kinderen een fantastische zomer kunnen beleven vol leerrijke, leuke en spannende activiteiten. Ook dit jaar! Alle activiteiten vinden plaats in de buitenlucht en zijn dus volledig coronaproof. Het is daarbij natuurlijk ook belangrijk om je steeds aan de maatregelen te houden, hou het gezellig samen met je gezin en draag een mondmasker indien je ouder bent dan 12 jaar. Lees hieronder onze tips.

CARTOONFESTIVAL

Door het coronavirus is het 59ste Cartoonfestival dit jaar omgedoopt tot een gloednieuw concept: een openluchttentoonstelling met een wandel- of fietsroute doorheen Knokke-Heist.

 “Allemaal samen” is het thema dit jaar en dat mag je gerust letterlijk nemen! Met het hele gezin ontdek je de 40 cartoonspots die voornamelijk opgesteld zijn langs de vernieuwde gemeentelijke speeltuintjes.

Je kan een handig plannetje van het cartoonfestival komen halen bij Toerisme Knokke (Zeedijk 660) of Heist (Pannenstraat 140).

KINDERANIMATIE HELDENPLEIN

Op het Heldenplein, in deelgemeente Heist, is er elke woensdagmiddag van de zomervakantie gratis kinderanimatie. Om 16 uur gaat er telkens een show van start! Goochelaars, theater, kinderdisco, clowns, ... Ze komen allemaal langs deze zomer. Laat je verrassen en beleef een fantastische namiddag.

ROSIE'S ROLL-IN ROLLER DISCO

Rolschaatsen is weer helemaal hip en wie zich eraan wil wagen, kan deze zomer terecht op het kerkplein van de Sint-Margaretakerk in het centrum van Knokke. De outdoor rollerskatepiste met klinkende naam, Rosie's Roll-In, blijft open tot 30 augustus.

Dompel je onder in de hippe retrosfeer van de jaren 50. Uiteraard zullen er heel wat maatregelen genomen worden zodat het rolschaatsen op een coronaveilige, maar wel plezante manier kan plaatsvinden.

ZOEKTOCHTEN VOOR ALLE KINDEREN

Zoemtocht: zoektocht voor kleuters
Gezinnen met jonge kindjes tussen 0 en 6 jaar kunnen deelnemen aan de Zoemtocht. Dit is een kilometer lange educatieve wandeling die start en eindigt in het toerismekantoor van Knokke.

Schatten van Vlieg: zoektocht voor kinderen
Ook deze zomer kan je op 7 verschillende locaties terecht in Knokke-Heist voor de Zoektocht van Vlieg. Vlieg prikkelt de zintuigen en laat kinderen tussen 6 en 12 jaar kennismaken met cultuur. 

SOCIAL MEDIA ROUTES

Deze zomer wijzen de sociale media je de weg in Knokke-Heist. De drie nieuwe wandel- en fietsroutes zijn elk gebaseerd op een ander social mediaplatform. Zo toont de Instagram-route je de meest fotogenieke plekjes van de stad, neemt de Tiktok-route je mee op een avontuurlijke tocht met allerlei ‘challenges’ en gaat de LinkedIn-route dieper in op het rijke ondernemersverleden en -heden van Knokke-Heist.

STRANDPLEZIER

De strandbars zijn er niet enkel voor de mama’s en de papa’s. Er wordt zeker ook aan de kinderen gedacht, denk maar aan de speeltuinen waar ze heerlijk kunnen ravotten! Naar jaarlijkse traditie vind je ook dit jaar weer talloze bloemenwinkels op het strand. Vergeet dus zeker geen couteauxs te zoeken! Naast de kindvriendelijke strandbars, sportstranden en watersportclubs garandaart dit strandspeeldorp voor kinderen van 0 tot 12 jaar een schaterlachend plezieraanbod: Kids Beach Zoute

Geen zin in schoenen vol zand? Huur een gocart om op de dijk te cruisen! Een gocart met 4 personen? Of helemaal alleen op pad? Elektrisch of zelf nog duwen? Keuze genoeg!

MINIGOLF

Een partijtje minigolf is altijd een goed idee! Of je nu beginnersgeluk hebt of een natuurtalent bent, plezier gegarandeerd! In Knokke-Heist kan je op 4 verschillende leuke sites een balletje slaan: Minigolf Zoute, Minigolf Duinbergen, Minigolf Marie Siska en Chalet Suisse.

SPEELTUINEN BIJ HORECAZAKEN

Zin om met de kindjes even te bekomen met een apertief of een lekker hapje? Horecazaken zoals De Zes Bochten en Marie Siska beschikken zowel over een in- als outdoor speeltuin. Uren speelplezier garandeerd! 

ZOMERPARCOURS - ZWIN NATUUR PARK

Tijdens de zomervakantie staan de hutten van het Zwin Natuur Park open om bezoekers te verwennen met tal van activiteiten. In de kijkhut staat de hele dag door een Zwingids klaar om de bezoekers uitleg te geven over de vogels die de broedeilanden gebruiken om te rusten en zich te voeden. In de labohut worden de kleinste zoetwaterdiertjes van dichtbij bekeken en in het kijkcentrum zetten we elke namiddag de microscoop op het zoutwaterleven. In de ringhut worden tijdens de voormiddag regelmatig vogels geringd.

Ook voor de jongste bezoekers van het Zwin Natuur Park staat er elke dag iets te beleven. Op sommige dagen wordt er een spannend verhaal voorgelezen, op andere dagen geknutseld en soms worden er spelletjes gespeeld. Ook bij slecht weer valt er veel te beleven in de indoortentoonstelling. 

Opgelet: reserveren is verplicht!

BEE XXL BY WIM TELLIER

Op het strand van Knokke-Heist kan je van 4 tot en met 20 september zes reusachtige bloemen bekijken. Het openlucht kunstproject is een initiatief van de spraakmakende hedendaagse kunstenaar Wim Tellier. Met BEE XXL vraag hij aandacht voor bijen als levensnoodzakelijke dieren voor het behoud van onze biodiversiteit.

 

WAT BIJ MINDER WEER?

MUSEA

Onze musea zijn kindvriendelijk opgebouwd: zowel in het For Freedom Museum als in Sincfala, Museum van de Zwinstreek, staan levensgrote en realistische decors om van elk bezoek een echte belevenis te maken.

For Freedom focust op de Tweede Wereldoorlog en ligt in het pittoreske Ramskapelle. Sincfala, in Heist, neemt je mee doorheen een geschiedenis van 2000 jaar Zwinstreek.

Opgelet: reserven bij beide musea is verplicht! 
Tip: na registratie is je bezoek bij Sincfala gratis.

ZWEMBAD ‘SPORTOASE’

Ben je een echte waterrat, maar geen fan van zand en de zee? Neem dan een plons in het water van Sportoase Duinenwater. Slier er door de verschillende spectaculaire glijbanen, geniet van de sauna of trek baantjes in het sportbad. Je kan er ook fitnessen en aan groepslessen meedoen. Voor ieder wat wils dus.

Opgelet: reserveren is verplicht!

CINEMA ‘BEVERLY SCREENS’

Een filmpje meepikken is altijd een goed idee! Knokke-Heist heeft zijn eigen cinema waar je de nieuwste films kunt bekijken. Met zijn persoonlijke bediening en familiale karakter blijft Beverly Screens uniek in zijn soort.

Opgelet: vanaf 12 jaar is het dragen van een mondmasker verplicht in de bioscoop!

We houden het graag veilig en vragen je dan ook om rekening te houden met de coronamaatregelen. Zo houden we het veilig voor iedereen en kunnen we nog een zomer lang genieten van Knokke-Heist!

Benieuwd naar wat Knokke-Heist nog allemaal in petto heeft deze zomer? Bekijk hier het volledige aanbod aan activiteiten.