Musea in Brugge

De grootste troef van de Brugse museumcollectie? Haar grote verscheidenheid! Van Vlaamse primitieven tot actuele kunst, van klassieke schone kunsten tot archeologische vondsten. Verder is er ook nog zilverwerk, kant, wandtapijten, meubels én poëzie. Jong en oud zijn het erover eens: de Brugse musea verrassen altijd.

Ontdek het Groeningemuseum, het Belfort en vele andere pareltjes op: www.museabrugge.be 

Op amper 7 km van Knokke-Heist vind je Seafront Zeebrugge, het boeiende themapark over zee en zeevaart, vis en visserij. Het themapark is gevestigd in de gebouwen van de voormalige vismijn. In het vismijndok liggen vandaag de dag aantrekkelijke jachten en authentieke vissersschepen broederlijk naast elkaar. Je gaat kopje onder en ontmoet plant en dier in deze spannende tocht onder de zeespiegel. Je leert bij over de geschiedenis van Zeebrugge en zijn roemrijke haven. Vissers brengen je terug naar lang vervlogen tijden en laten je proeven van het ruwe vissersleven. Het bezoek aan Seafront is pas helemaal compleet als je aan boord gaat van de Russische duikboot Foxtrot, uniek in België, en het voormalige lichtschip West-Hinder, beiden nog te bezoeken tot en met 2 juni 2019.
Ter vervanging van de onderzeeër wordt vanaf 8 juni 2019 hal III van de voormalige vismijn opnieuw in gebruik genomen. Deze grote expositiehal wordt vanaf 8 juni 2019 tem 3 januari 2021 de thuisbasis van <OPERATIE NOORDZEE>, 1944-1945.