10 jaar Zoute Grand Prix

woensdag, 4 september, 2019 - 14:30

Ook al lijkt het nog veraf, het wordt alvast met zekerheid een memorabele editie. Voor de 10de keer verzamelen de meest exclusieve wagens en oldtimers zich in Knokke-Heist voor een spektakel waar niet alleen autoliefhebbers op hun wenken bediend worden.

5 redenen om langs te komen!

1. Legendarische auto's bewonderen:

De voorbije jaren zagen we onder andere de bolide van James Bond passeren, maar evengoed een klassieke sportwagen van Steve McQueen.

2. zien en gezien worden:

Naast de fabuleuze auto's is de Zoute Grand Prix ook hét lifestyle-event van het najaar. De nazomerse dagen zijn perfect om te flaneren, terrasjes te doen en ondertussen je ogen de kost te geven.

3. bekende gezichten spotten:

Ook de chauffeurs blijken een extra reden om af te zakken. Zo zagen we de laatste jaren dat Matthias Schoenaerts present tekende, maar ook Dries Mertens, Tom Waes, Koen De Bouw en de broertjes Borlée werden reeds gesignaleerd.

4. een nieuwe wagen uitzoeken:

Ben je op zoek naar een nieuwe auto en mag het eens dat tikkeltje meer zijn? Kom dan zeker de allernieuwste modellen van Aston Martin, Landrover, Mercedes-Benz en Porsche ontdekken naast vele andere.

5. je Instagram-account spammen:

Uniek voer voor je sociale media: fotomogelijkheden bij de vleet tijdens de Zoute Grand Prix. Klik vlijtig in het rond en selecteer de mooiste beelden voor jouw pagina. En vergeet ook #mykh niet te taggen!

Agenda

Zoute Rally by Stow (10 t.e.m. 12 oktober)

Een unieke rally met 200 klassieke wagens die voor het eerst geregistreerd werden tussen 1920 en 1965. Zowel de start als de finish vinden plaats in het Zoute, wat voor een wervelend spektakel zorgt.

Zoute Top Marques (10 t.e.m. 13 oktober)

Ontdek de nieuwste en meest exclusieve bolides gedurende de Zoute Grand Prix langs de Kustlaan en het Albertplein. 

Zoute Sale by Bonhams (10 en 11 oktober)

Deze internationale veiling van unieke, zeldzame auto's en oldtimers vindt plaats op het Albertplein in het Zoute. Op donderdag krijg je een preview van de wagens, op vrijdag gaat de veiling zelf door.

Zoute Concours D'Elegance by Degroof Petercam (12 en 13 oktober)

Meer dan 70 klassieke wagens strijden om de titel. Wie gaat er naar huis met de eer de meest elegante wagen te zijn op vlak van autodesign?

Zoute GT Tour by EY (13 oktober)

Een unieke rally van jonge, exclusieve wagens (niet ouder dan 20 jaar) die zowel in het Zoute start als eindigt. Een licht vertoon van pk's is niet uitgesloten!

Praktische info

Dit artikel verscheen in KH Magazine 37, op pagina 50-51.