10 tips voor een XL weekend in Knokke-Heist

vrijdag, 4 mei, 2018 - 16:45

 

Het weekend staat voor de deur en daar zijn we in Knokke-Heist altijd blij mee. Even ontsnappen van de stadsdrukte, dat kan bij ons. Zon, zee, strand en puur genieten: de ideale combinatie voor een geslaagd weekend. Met deze 10 tips beleef je een uniek weekend in Knokke-Heist.

 

De natuur van dichtbij

Het Zwin Natuur Park krijgt jaarlijks bezoek van duizenden vogels en dat is dit jaar niet anders. Zeker in april en mei trekken heel wat vogels over het Zwin. Hun winterslaap in het zuiden is voorbij en ze keren terug naar hun broedgebieden in het noorden. Daarom zijn er in het weekend van 12 en 13 mei de internationale vogeltrekdagen.

? Tip: op zondag gaat het park uitzonderlijk vroeg open om de vogeltrek te zien. Wees erbij en koop je toegangsticket hier.

 

20 unieke strandbars

Op ons 10 km ononderbroken strand vind je meer dan 20 strandbars. Hiermee hebben we het uitgebreidste aanbod van de Belgische kust. Voor ieder wat wils, want elke strandbar bij ons is uniek. Strandbar La Plage in Heist pakt uit met een volledige make-over. De nieuwe eigenaars kozen voor een stijlvolle bar met een strakke vormgeving. Een must visit! Er waait ook een frisse wind bij strand Pascal. Zij kozen voor een nieuwe naam, Duin 45, vernoemd naar de bekendste zandduin van Namibië. Ook Monroe Beach koos voor een nieuwe naam en werd Beach Number 1. Met hun concept willen ze de meest exclusieve strandbar van de Belgische kust worden.

? Ontdek alle pareltjes van Knokke-Heist 

Paradijs aan een 'meer'

Aan afwisseling ontbreekt het in Knokke-Heist niet. Sinds enkele jaren hebben we er naast de vele strandbars een unieke locatie bij: Lakeside Paradise. Je kan er een hele middag vertoeven in een hangmat met een cocktail in de hand. Dit alles met spectaculair zicht op de vele watersportactiviteiten zoals het wakeboarden.

Eet jij graag een hapje? Dan ben je hier ook aan het juiste adres. Zowel ’s middags als ’s avonds word je er verwend met gezond, lekker en gevarieerd eten. Hun motto is niet voor niets tasty food for healthy people.

Neem een kijkje

Genieten kan simpel zijn

Een verfrissend ijsje op een warme lentedag. Heerlijk toch? Ga langs bij de klassieker Glacier de la Poste en kies jouw favoriete smaak uit het grote assortiment. Gooi je het liever over een andere boeg? Ga eens langs bij de pop-up store Bali Beach Frops.

Een klassieker

Aan zee gaat er geen weekend voorbij zonder deze te proeven: verse garnaalkroketjes. Op het bruisende Rubensplein is er een groot aanbod aan restaurants met een prachtig uitzicht op het strand en de zee.

Kunst in 13 privé tuinen

Voor de kunstliefhebbers is er tijdens het hemelvaart- en pinksterenweekend Tentuinstelling. Ook fietsers kunnen meegenieten van dit 17 km lange parcours door 13 privé-tuinen. Deze kunstroute is een ware belevenis waar je meer dan 400 beelden ziet, gemaakt door 43 verschillende kunstenaars. Een niet te missen kans!

De gouden shoppingsdriehoek

Knokke-Heist straalt niet alleen een imago uit, maar heeft ook al het nodige in huis om te voldoen aan de verwachtingen. Exclusieve merken zoals Louis Vuitton, Hermès, Natan, Essentiel, Zadig & Voltaire, … zijn bij ons niet weg te denken. Je vindt ze allemaal terug in onze zogenaamde gouden shoppingsdriehoek: de Lippenslaan, Dumortierlaan en Kustlaan. Ook de mannen worden niet vergeten met onder andere Hacket, Boss, State of Art en zoveel andere. Je vindt er gegarandeerd je shopping items die je doen verlangen naar de zomer.

Voor meer winkels klik hier.

@evelienthoelen

Surf Tribe

De must-see fototentoonstelling van Stephan Vanfleteren heeft al meer dan 12000 bezoekers weten te bekoren. De fotograaf reisde de wereld af, op zoek naar de oorsprong van het surfen. 2500 surfers stonden wereldwijd voor zijn lens. Deze beelden zeggen meer dan 1000 woorden en leggen de nadruk op de puurheid van de surfers. Laat je meeslepen door emoties en kom kijken in Cultuurcentrum Scharpoord.

Meer info

@bluetiedguy

Veilig in zee

Wie dit weekend een duik durft te wagen in de Noordzee, kan dat veilig doen onder het oog van de redders. Komende weekends staan onze fiere redders paraat ter hoogte van drie reddersposten in Heist, aan het Rubensplein en aan het Lichttorenplein. De reddersposten kregen dit jaar een nieuw jasje en herken je aan hun rode en gele kleur. Geel werd gekozen als internationale kleur die wordt geassocieerd met een noodsituatie. Baden kan het hele weekend onder hun toezicht van
10.30 uur tot 18 uur.

Meer info

Moederdag

Op zondag worden de mama’s extra in de bloemetjes gezet, want dan het is Moederdag. Ga heerlijk ontbijten in een van de vele ontbijtzaken of verwen haar met een dagje wellness bij Rituals Spa. Misschien houdt jouw mama ervan een dagje te kuieren door de winkelstraten. In Knokke-Heist zijn alle winkels open op zondag, shopplezier verzekerd!

@audreycallant