10K Oefenparcours met Insider M.V.M.

dinsdag, 25 april, 2017 - 16:30

 

knokke 10k - een alternatief oefenparcours 

Elk jaar kan je op 1 mei kiezen tussen de Knokke 10k (10 km) en Knokke Jogging (5km) en voor de allerkleinsten onder ons is er ook de Kids Run (een versie van 1,5km lang). Deze prestigieuze stratenloop lokt elk jaar talloze sportievelingen van over heel België en begeleidt je langs de mooiste toeristische trekpleisters in de gemeente. Insider M.V.M. neemt je mee op een ideaal en 'adembenemend' oefenparcours.

Het startpunt blijft nog steeds hetzelfde en is ook een bekende uitvalsbasis voor de meeste sporters. Vanaf de sporthal de Stormmeeuw lopen we eerst richting het eindstation van Knokke en nemen dan de straat Duinenwater. Van hieruit lopen we rechtdoor tot aan de ‘Put van Cloedt’, beter bekend als Lakeside Paradise. In het weekend of ’s avonds in de week maak je hier kans om stuntende wakeboarders te spotten, wat bij zonsondergang een echte vakantiesfeer geeft.

Na het toertje rond Lakeside Paradise ga je over de treinsporen de Knokkestraat op richting Heist. Aan de Krommedijk ga je rechtsaf richting "’t bustje van eist" (Directeur-Generaal Willemspark). Deze kan je naar believen doorkruisen tot je aankomt op de dijk.

Socorristas

Voor diegenen die graag wat hoogtemeters in hun benen hebben, kunnen door het Joseph Stübbenpark lopen en daarna de Petunialaan op. 

Stübenpark

Van hieruit kom je uit op de Wandelaar, waar je een mooi zicht hebt op RBSC en de zee.

Als je de Wandelaar afdaalt, komt iedereen waarschijnlijk op bekend terrein, de Zeedijk. Hopelijk duiden de Windsokken van Griet Dobbels achterwind aan voor jullie!

We lopen nu een eindje rechtdoor tot aan het casino van Knokke, waar we afslaan richting La Réserve. Een paadje naast dit bekende, exclusieve hotel leidt ons tot een ander idyllisch plekje in Knokke-Heist; het Zegemeer.

Iedereen die in een Knokse middelbare school heeft gezeten kent het ongetwijfeld vanuit de sportlessen als het toertje roend de lac.

Hierna hebben we ongeveer een 8,5 tal kilometer geklaard en rest ons enkel nog huiswaarts te keren, of in dit geval terug naar de Stormmeeuw om onze 10km te beëindigen.
Nu ben je zeker klaar om op 1 mei te schitteren, veel succes!