24 uur in KH: Actief met kids

actief met kids
dinsdag, 15 maart, 2022 - 11:00

In Knokke-Heist zijn kinderen koning. Niet alleen kunnen ze hier lekker smullen, je kan er naar hartenlust ravotten, het avontuur en de natuur opzoeken en er zijn tal van winkels helemaal op hun maat. Happy kids = happy parents, toch?

9 uur

We starten de dag met een stevig ontbijt. Daarna trekken we eropuit, dus het is belangrijk dat zowel kinderen als ouders een flinke portie energie meekrijgen. Een uitgebreid ontbijt bij Enso, met vers fruit of een grote stapel pannenkoeken zorgt voor een instant goed humeur. Met een geurige cappuccino voor de ouders erbij kan jullie dag alvast niet meer stuk.
Enso Boutique Hotel & Kitchen, Elizabetlaan 15, ensohotel.be

10 uur

Het barst in Knokke-Heist van de kunst. Niet alleen de galeries, maar ook de beelden in de stad zijn voor kinderen een goede introductie. Wist je dat onze social media routes langs verschillende beelden passeren zoals de Grote Vriendelijke Reuzen van Joep Van Lieshout en de Haas van Barry Flanagan? Een leuke manier om het beste van Knokke-Heist te ontdekken op een toffe manier. Haal je smartphone alvast boven en volg de voetsporen van de favoriete influencer van je kinderen langs een van de vijf routes. Je kan ze online terugvinden of een papieren versie halen op het kantoor voor Toerisme.
Toerisme Knokke-Heist, Zeedijk-Knokke 660 en Pannenstraat 138, myknokke-heist.be

11 UUR

Surfers Paradise is een van de grootste troeven van Knokke-Heist, want de zee heeft een waanzinnige aantrekkingskracht op kinderen (én volwassenen). Heb je wat oudere kids die wel van wat actie houden, dan is Surfers Paradise jouw uitvalsbasis. Op 22 mei tijdens de jaarlijkse Grommet Day kunnen alle jongeren een boardinitiatie volgen en hun eerste golven trotseren op een surfplank.
Surfers Paradise, Zeedijk-Het Zoute, t.h.v. Appelzakstraat, surfersparadise.be

12 UUR

Van zoveel actie zullen de magen ondertussen wel knorren. Een klassieker aan de Belgische Kust is de verse garnaalkroket. Sinds vorig jaar is de legendarische ‘Madam Kroket’ ook in Knokke-Heist gevestigd. Met maar liefst 15 verschillende soorten kroketten op het menu is er voor iedereen wat wils, dus zet een smakelijke lunchpauze bij dit adresje zeker op je to-dolijstje.
Madam Kroket, Lippenslaan 163, madamkroket.be

14 UUR

Na zoveel inspanning is het tijd voor wat ontspanning. Flaneer door de winkelstraten voor een beetje verwennerij. Voor de allerkleinsten is Couleur Locale Kids zeker een bezoekje waard. De winkel verkoopt prachtige meubels en kleding voor kinderen tot 4 jaar, maar ook schattig strandspeelgoed en rieten mandjes waarin je alles kan meenemen. Mét matching manden voor mama.
Couleur Locale, Lippenslaan 275, couleurlocale.eu

15 UUR

Tijd voor een kleine lekkernij. De kust kent tal van klassiekers zoals de babelutten (mocht je bij Moeder Babelutte passeren neem dan zeker een zakje mee), maar wij kiezen deze namiddag voor een artisanaal ijsje van Hoeve Hazegras. Kinderen kunnen er ravotten in de tuin, maar bovenal is het ijs fe-no-me-naal. Tip: proef er zeker het vlierbloesemijs, een niet-alledaagse smaak die je zal verrassen.
Hoeve Hazegras, Hazegrasstraat 122, hazegras.be

16 UUR

Haal voor het avondmaal nog even een frisse neus in het Zwin en laat je overdonderen door zijn schoonheid. Of je het Zwin Natuur Park nu voor de eerste keer ziet of er dagelijks passeert, het uitzicht is nooit hetzelfde. Kunnen je kinderen al wat langer opblijven, noteer dan zeker 8 april in je agenda. Vanaf 20 uur dompelt een gids je onder in de wondere wereld van de nachtvlinders. Met hun prachtige kleuren en uitzonderlijke vormen is dit een echt spektakel. Snel inschrijven is de boodschap want de plaatsen zijn beperkt.
Zwin Natuur Park, Graaf Leon Lippensdreef 8, zwinnatuurpark.be

19 UUR

Na een goedgevuld dagje is het tijd voor wat welverdiende rust. Schuif dus lekker aan tafel in het restaurant De Zes Bochten. Je kinderen kunnen hun allerlaatste energie kwijt in de speeltuin, terwijl jij geniet van een heerlijke maaltijd in het restaurant. Vervolgens trek je naar je comfortabele en mooi ingerichte gezinskamer en is het oogjes dicht en snaveltjes toe …
De Zes Bochten, Nieuwstraat 127, dezesbochten.be