5 tips voor een geslaagde strandfoto

vrijdag, 8 juli, 2016 - 17:30

 

Ben jij een dagje in Knokke-Heist? Hoe kan je zelf een geslaagde strandfoto maken? Onze myKH-insider Thijs geeft je graag enkele tips.

 

1. Het tijdstip

Belangrijk om mooie strandfoto’s te maken is het tijdstip. Meestal staat de zon hoog aan de hemel, wanneer het zonlicht het felst is. Dat zorgt voor een groot contrast van licht en donker zodat je camera het moeilijk krijgt. Ideaal is dus om vroeg in de ochtend of laat in de avond een foto te nemen. Het zonlicht is dan veel subtieler en je krijgt soms zelfs mooiere kleuren aan de hemel. En geef toe, een mooie zonsopkomst of -ondergang aan het strand is altijd de moeite waard.

Thijs_1

2. Rechte horizon

Als je foto’s neemt waarop de horizon te zien is, is het belangrijk dat je horizon recht is op de foto! Hou dat zeker in de gaten. Het zou jammer zijn om een prachtige zonsondergang te zien die bergaf loopt. Heel wat apps kunnen je foto lichtjes kantelen, dat is altijd handig.

Thijs_2

3. Op de voorgrond

Een mooi landschap is leuk. Maar een foto spreekt mensen nog meer aan als er op de voorgrond ook iets te zien is. Spelende kinderen, een rij cabines, de golfbreker, het standbeeld van Folon, … Overdrijf ook niet, één onderwerp op de voorgrond is voldoende.

Thijs_3

4. Perspectief

Foto’s op ooghoogte kunnen prachtig zijn. Maar soms kan het een foto nog mooier maken als je eens door je knieën zakt of op een verhoog gaat staan. Alles ziet er dan net iets anders uit en zo kan je foto meer tot de verbeelding spreken.

Thijs_4

5. Geniet

De laatste tip is misschien de belangrijkste. Hoe mooi je je foto ook wil maken, vergeet zeker niet te genieten van het uitzicht of het landschap. En raak vooral niet geïrriteerd als een foto minder mooi blijkt dan je vooraf dacht. Knokke-Heist is vooral genieten

Thijs_5