Alle vlakken van het Rubensplein

vrijdag, 18 mei, 2018 - 12:30

 

Het Rubensplein is en blijft een aantrekkelijke plaats voor zowel bezoekers, tweede verblijvers als inwoners van Knokke-Heist. Wat voor sommigen een vaste plaats is om een boek te lezen in de zon, kan voor anderen de ultieme basis zijn om lekker te eten. Er valt altijd iets nieuws te ontdekken op en rond het bruisende Rubensplein.

 

Het Rubensplein

Het Rubensplein was niet altijd zo levendig zoals we het vandaag kennen. In het begin van de 20ste eeuw was dit driehoekige plein vlak en maakte het deel uit van de dijk. Later werd een lange bank geplaatst om te genieten van het uitzicht, beschut van de wind dankzij een glaswand. Het Rubensplein zoals we het vandaag kennen, werd heraangelegd in 2004 door het architectenbureau Robbrecht-Daem.

Rubensplein Sincfala

Altijd kunst in Knokke-Heist

Je kan er niet naast kijken: Lemuren van Franz West, vlotter ‘de Koppen’ of ‘Neuzen’ genoemd. West wordt gezien als een hedendaagse Oostenrijkse Kunstenaar. De prachtige beelden sieren het Rubensplein sinds 2004. Sommigen vragen zich wellicht af hoe het komt dat de koppen nog steeds zo mooi wit zijn. Door het gebruik van een soort kunsthars zijn de beelden bestand tegen het barre zeeklimaat, de stormen en de erosie door het zand. De jaarlijkse lenteschoonmaak helpt ook een handje om de beelden maagdelijk wit te houden.

Meer beelden in de stad

Franz West Rubensplein Knokke-Heist

Het bruist van de energie

Op het Rubensplein bruist het van de energie. Zo zie je er altijd gocarts en spelende kinderen. Ze leven zich uit met zowel elektrische gocarts als tweewielers, maar ook steps en skeelers vullen het plein. Het tweewielige skateboard, het hoverboard, heeft ook zijn plaats weten te veroveren op het plein.

Verhuurlocaties

Gocart Knokke-Heist Rubensplein

Apero at the beach

Rond het Rubensplein vind je zes strandbars met elk hun unieke persoonlijkheid. Zo is er Pura Vida, waar je terecht kan voor signature cocktails en Costa Ricaanse vibes. Ben je iemand die een goed glas wijn weet te appreciëren, dan wordt jouw apero het best ingevuld met de wijnkaart van Brunello’s. Heb je toch meer zin in een Hawaïaans zomergevoel dan moet je bij de buurman Waikiki Beach zijn. Zet je liever de feeststemming van gisterenavond verder dan is Yssis Beach jouw bestemming. Bar d’o ontvangt je dan weer in mediterrane stijl en straalt gastvrijheid uit met hun lange gemeenschappelijke tafels. De laatste in de rij, maar daarom niet onbelangrijk, is het Albertstrand. Dit strand is al generaties lang een vaste waarde in Knokke-Heist.

Alle strandbars in Knokke-Heist

Cocktails Pura Vida Strandbar
@Jessiewestyn

Gastronomie ten top

Terwijl je eet, geniet je mee van de sfeer rond het Rubensplein. Dankzij de hoeveelheid aan restaurants vindt iedereen hier zijn favoriete eetplaats. Is dat nu bij Ellis Gourmet Burger, of traditioneel bij de Rubens, keuze genoeg.

Bekijk het volledig aanbod van restraurants

Rubens Knokke-Heist Rubensplein
@Strawberry_Belgium

Sterrenzaak

Met trots kan gezegd worden dat er vier sterrenzaken zijn in de kustgemeente Knokke-Heist. Dankzij de dagelijkse inzet van elke restaurateur staat de gastronomie hier hoog aangeschreven. Vlakbij het Rubensplein ligt de sterrenzaak, De Jardin. De chef combineert een klassieke keuken met moderne elementen en met de voorkeur voor de smaak van de Noordzee. Hier dineer je in intieme sfeer, onthaald door een charmante gastvrouw.

Meer toprestaurants  

Sterrenrestaurant Knokke-Heist Jardin
@Jardin_Knokke