Belgian Coast Walk: de meest epische wandeling langs de Noordkust die je ooit beleefd hebt

dinsdag, 7 mei, 2019 - 11:30

Met tochten tussen 7 en 80 km is dit event voor iedereen toegankelijk. En ook je trouwe viervoeter is welkom. Je wandelt uiteraard langs het strand en de zee, maar ook passages langs de dijk, door duinen en natuurgebieden maken deel uit van het indrukwekkende parcours. De meest uitdagende tocht van 80 km vertrekt trouwens vanuit Knokke-Heist helemaal richting De Panne. Vroeg uit de veren zijn is wel de boodschap want we gaan al om 5 uur ’s•ochtends van start! Dat wandelen gezond is, hoeven we je niet meer te vertellen, maar ook de zeespray die je tijdens deze wandeling via je longen opneemt is gezond. Het heeft namelijk een gunstig effect op je cholesterolgehalte én helpt bij de bestrijding van kanker. Een echte win-winsituatie dus waarbij je op een zeer gezonde wijze geniet van de schoonheid van de Noordzee.

Enkele praktische tips:

• Zorg dat je wandelschoenen goed zijn ingelopen. Voorzie eventueel een extra paar kousen om te wisselen onderweg (zeker bij de lange tochten).
• Je vertrekt voor dag en dauw, een zaklamp en fluohesje zijn dus geen overbodige luxe.
• Neem warme kledij mee, want ’s avonds en ’s nachts kan de temperatuur flink dalen.
• Voorzie genoeg drank en snacks voor tussendoor. Even uitrusten kan in een van de acht posten onderweg, er wordt ook een warme maaltijd voorzien.

Info:
Zaterdag 11 mei 
Tochten van 7, 14, 42 en 80 km
Start tocht van 80 km: op de Zeedijk t.h.v. Casino Knokke
Meer info en inschrijvingen: www.sport.be/coastwalk/

Dit artikel is verschenen in KH Magazine 36, op pagina 51.