Culinaire Tip van Insider K.L.

abbiocco
donderdag, 30 maart, 2017 - 17:30

 

Nieuw!
Culinaire tips, jullie met plezier aangebracht door onze insiders.

Eenmaal in de maand stellen ze één voor één hun favo restaurant, bistro, brasserie, eethuis of tearoom voor om jullie te doen watertanden naar al het lekkers dat Knokke-Heist te bieden heeft.
Vandaag bijt insider Katrien Lefever de spits af met haar suggestie: het Italiaans restaurant L’Abbioco.

Ik kwam in het relatief nieuw restaurant L’Abbioco terecht tijdens een verjaardagspartijtje. Eens geïnstalleerd, was gezelligheid het eerste woord dat in mij opkwam. Die sfeer werd doorgezet met de heerlijke schotels fingerfood die ze serveerden. Een goed glas wijn erbij en we waren vertrokken voor een lekkere aaneenschakeling van eerlijke Italiaanse gerechten.

​Een Italiaanse droom 

“Veel overtuiging is nodig geweest, daar ben ik eerlijk in. Aan zijn kookkunsten heb ik nooit getwijfeld. Hij kán het! En met passie... Hij heeft dan ook heel wat ervaring kunnen opdoen in noemenswaardige restaurants.
Wat het concept zou zijn was voor Jess simpel. Italiaans. Puur. Eenvoud. Maar anders. Op zijn vorige job als chef werkte hij ook in een Italiaanse bistro. Zo heeft hij de smaak te pakken gekregen.
Italiaanse gerechten moeten het hebben van verse en kwaliteitsvolle producten. Pure keuken. Een lekker Italiaans gerecht telt slechts 4 á 8 ingrediënten.”

Een familierestaurant

“We zijn door heel wat mensen gewaarschuwd over het werken met familie. Maar het is onze sterkte geworden! Niet altijd even gemakkelijk, maar de liefde voor elkaar overheerst steeds. De zussen werden ook steeds in beslissingen betrokken waaruit bleek dat we wel een gelijkaardige visie hadden”

De menukaart

“ We serveren grote keramische planken gevuld met Italiaans lekkers om te delen. Misto L’abbiocco. De naam ‘l’Abbiocco’, vrij vertaald: de voldoening na het eten van een Italiaanse maaltijd. Zo eentje waarna je gelijk een dutje zou kunnen doen.
Op onze kaart kan je antipasti, pasta’s, vlees- en visgerechten, vegetarische gerechten en nagerechten terugvinden. Ook glutenvrije pasta is mogelijk. De kaart wordt elke 3 maand wat aangepast qua gerechten om ook steeds seizoensgebonden te werken. De menukaart is niet ellenlang maar zo garanderen wij steeds dagverse producten op het bord! Daar is Jess zeer vastberaden over."

Rome wasn’t build in a day

“De keuken is open tot 23 uur. Dit geeft mensen die zelf in de horeca werken, of mensen die in de zomer afdruipen van het strand na ‘den aperitief’ ook de kans om nog iets te komen eten”, aldus Christy. “We blijven steeds bezig om L’Abbiocco” nog meer op punt te zetten. De keuken en de toiletten kregen in februari een grondige opknapbeurt. Daarbij zal plaats gemaakt worden voor een pizza-oven. Een nieuw concept dus na de werken, en niet zomaar pizza’s! Maar daar laat ik de fantasie nog even z’n werk doen. Het is keihard werken, maar Rome wasn’t build in a day... ik ben nu al trots op wat we hebben verwezenlijkt in deze korte tijd, wat een geweldige drive geeft voor de toekomst! “

Zin gekregen om Christy, Jess en hun team eens te ontdekken? Alle info vind je terug op onderstaande link.

Ciao!

https://www.myknokke-heist.be/nl/restaurant/labbiocco