Culinaire Tip van Insider V.V.

vrijdag, 5 mei, 2017 - 15:45

 

De Rubens – een échte klassieker op de dijk van Knokke!

Je eet er niet alleen de klassiekers van de Belgische keuken, het is ook een rasecht klassiek huis, ‘de Rubens’, zoals deze Brasserie, restaurant vlot genoemd wordt door de talrijke trouwe klanten.
Insider Viviane Vogels neemt jullie mee naar haar favoriete restaurant in Knokke-Heist: Brasserie Rubens. Ze kent de menukaart op haar duimpje, maar bestelt zonder blozen de garnaalkroketjes ('ze zijn immers de beste met een "bolleke" erbij').

Een beetje geschiedenis

In 1920 werd het hotel-restaurant Rubens gebouwd door de famile Vanden Bossche. De uitstekende ligging op de dijk droeg meteen bij aan het succes van de zaak. Na WOII werd het complex omgebouwd tot 8 grote appartementen en werd het verkocht aan de familie Gunst. 'De Rubens' zoals we haar in haar huidige vorm kennen werd in 1994 verkocht aan familie Vandeperre. Tot op vandaag wordt het door zoon Maxime Vandeperre uitgebaat.

Keuken klassiekers

Op 365 dagen van het jaar kan de lekkerbek hier terecht voor de grote kustklassiekers van de Belgische keuken. De handgemaakte en verse garnaalkroketten, de bouillabaisse, de lekkere visgerechten, de Américain met knapperige frietjes... Of, tijdens het seizoen, de mosselen op verschillende wijzen en zoveel meer!

 

Terras met een wachtrij

Om op het gezellige terras te zitten, zorg je tijdens de weekends en de vakanties maar beter dat je op tijd bent om een tafel te bemachtigen. Het is het wachten waard. Hier ontmoet je steeds wel iemand die je kent, en anders maak je wel kennis met je buurman of buurvrouw. De kelners in stijlvol wit/zwart bedienen je snel en met de glimlach, vaste klanten – en dat zijn er wel wat – worden met de naam begroet, kortom je voelt je er thuis.

Mooie herinneringen

Ik heb een groot deel van mijn jeugd tijdens de vakantie hier doorgebracht en brasserie Rubens was steeds de constante. Het is de plaats waar eerst onze ouders en daarna de jonge koppels met de kinderen regelmatig afspraken. Vanop het terras konden we de kinderen op het Rubensplein in het oog houden, terwijl we van het zonnetje genoten. Vandaag woon ik iets meer dan een jaar in Knokke-Heist en kom ik hier minstens 1x per week lunchen met mijn moeder en mijn hond Happy.

Het leven kan mooi zijn ! ….