De favoriete plekjes van Ellen

dinsdag, 19 juli, 2016 - 11:45

 

Inspiratie nodig voor je vakantie in Knokke-Heist? Onze myKH-insider Ellen neemt je graag mee naar haar favoriete plekjes.

 

Vandaag neem ik jullie graag mee naar mijn favoriete plaatsen in #myKH. Dit zijn plaatsen waar ik geniet, tot rust kom en gelukkig word.

“life begins after coffee”

Koffie is het eerste wat ik nodig heb om mijn dag goed te kunnen starten. Een hartverwarmende cappuccino voldoet aan mijn eisen. Een kopje koffie drinken doe ik het liefst in de Brazila, hier worden de koffiebonen nog zelf gebrand. In de shop bieden ze naast koffie ook een uitgebreid assortiment thee aan. Voor mij de ideale plaats om aan mijn dag te beginnen.

Brazila - Lippenslaan 124

   

“verzot op bloemen”

De wekelijkse zaterdagmarkt is helemaal mijn ding. Je vindt er een overvloed aan bloemen in alle geuren en kleuren. Elke week kies ik iets anders om mijn interieur kleur te geven.

Je vindt hier niet alleen bloemen, maar ook allerhande ambachtelijke lekkernijen en de mooiste selectie aan groenten en fruit.

 

Gemeenteplein Knokke

 

Shoppen

We vertrekken richting Lippenslaan. Ik houd van shoppen in de vele leuke boetieks die Knokke-Heist te bieden heeft. Couleur Locale is een interieurzaak waar je steeds frisse ideeën kunt opdoen om de Ibiza-stijl in je huis te brengen. Je vindt er mooie stoffen, prachtige keramieken kommetjes en schalen, ongelofelijke presse-papiers en imposante foto’s om je huis aan te kleden.

Couleur locale - Lippenslaan 275 en 297

 

Bij Mer d’Ocre komt ‘the bohemian girl” helemaal in mij naar boven. Hier kan je zowel je winter- als zomeroutfit Ibiza-chic af werken. Ik vind hier altijd iets naar mijn zin.

De gekleurde gevel alleen al nodigt je uit om een kijkje te komen nemen.

Mer d’Ocre -  Kustlaan 38

 

Bij Essentiel verloor ik 14 jaar geleden mijn hart. Je vindt er zowel voor dames als heren leuke, frisse, vlotte ensembles en speciale sneakers en accessoires met een hoog fun-gehalte. Een creatief team staat klaar om je te helpen bij de juiste keuze van een nieuwe outfit.

 

Essentiel - kustlaan 70  en Kustlaan 146

 

Lunchtime!

Bij bakkerij Demaré eten we het liefst een lekkere, lichte lunch. Ik kies voor de rundscarpaccio met een glaasje witte wijn. Ze hebben ook een heerlijke selectie aan patisserie.

Demaré - Kustlaan 119

   

Zonnebril nodig

Om helemaal klaar te zijn voor de zomer gaan we een leuke zonnebril uitkiezen. Een zonnebril maakt  je look volledig af en geeft je gezicht meer karakter. Hiervoor ga ik naar Optica, waar Sophie en Steve mij altijd goed advies geven.

Optica - kustlaan 93

 

het Oude Zoute

Onze wandeling zetten we verder naar het Oude Zoute. Hier keer je even terug in de tijd door de pittoreske huizen en verborgen wandelpaden. Dit is mijn meest favoriete buurt in Knokke-Heist. De gezelligheid die hier heerst is ongeloofelijk. Er zijn zeer leuke restaurantjes en kleine winkels, je waant je hier in de Belle époque periode. Je vindt er ook een paar delicatesse winkels waar je heel wat lekkers kunt kopen. Ik spring altijd even binnen bij Porte-Bonheur, in deze schattige winkel vind je allerhande leuke spullen van lekkere geurkaarsen tot een prachtig servies voor een zomerse barbecue. En sinds kort kan ik hier ook mijn favo parfum van Ortigia vinden.

Porte – Bonheur  - Emile Verhaerenlaan 28

“My sweet indulgence?” Die vind ik bij Marie Siska.  Herinneringen komen naar boven:  als klein meisje kwam ik hier in de speeltuin spelen of op de pony’tjes rijden.  Het is zalig vertoeven op het terras of in de tuin terwijl je geniet van een hartjeswafel met verse aardbeien. De koffie serveert Marie Siska in leuke, ouderwetse kannetjes en de omgeving maakt je nostalgisch.

 

Marie Siska  - Zoutelaan 177

 

Apero

Nog even stoppen op het strand voor ‘een apero @ the beach’. Knokke-Heist heeft tal van beachbars waar je verse sapjes kunt drinken, een flesje rosé kunt kraken of kunt nippen van een heerlijke cocktail. Life is better at the beach! Voor mij is Pura Vida één van de gezelligste locaties om van een verfrissende cocktail te genieten.

 

Dinnertime!
 

Onze dag sluiten we af met een heerlijk dinner op het Oosthoekplein, nog zo ‘n leuke plaats om zeker te ontdekken. Je vindt er verschillende restaurants en vanavond koos ik voor  ‘Le Bistro De La Mer’. Je komt hier langs om van een gezellig familiediner te genieten of een romantische avond te beleven in een authentiek kader.  In ‘Le Bistro de la Mer’ is mijn favoriete gerecht de ravioli met champignons, truffel en fois gras. Puur genieten!

Le Bistro de la Mer  - Oosthoekplein 2

 

Zo, dit was mijn favoriete dag in Knokke-Heist. Nu kan je zelf jouw trip beginnen plannen door in te loggen op deze website en alle leuke plaatsjes op te slaan bij 'Mijn Trip'. Tot binnenkort in Knokke-Heist!

 

XOXO Ellen