De klassieker Tomaat Garnaal herbekeken

 

Via sociale media dede we een oproep aan onze volgers wat hun favoriete 'Vlaamse Klassieker' is. Met de koploper 'tomaat garnaal' trok KH Magazine naar Chef Christophe van Jardin. Hij gaf er een culinaire (Michelin) twist aan.
In een tweede fase lieten we jullie opnieuw kiezen tussen zijn twee twists. Hierbij won de tomaat garnaal met gevulde King Krab het van tomaat garnaal op een gelei van appel. 

We overlopen stap voor stap hoe je deze herbekeken klassieker kunt maken:

  1. Maak een heldere bouillon van garnalen en kaffirblaadjes. Gaar de kingkrabpoot en knip hem doormidden. Stoof wat uitjes aan en meng er de garnalen onder. Kruid met fijne kruiden. Lepel dit op de kingkrabpoot en werk af met kleine tomaatjes. Maak een espuma van karnemelk, spuit deze luchtig in het midden en kruid met Oosterse kruiden. Giet er een heldere bouillon langs.

 

 

 

 

                Tomaat Garnaal

         met gevulde King Krab