Een dag in Knokke-Heist tijdens het vuurwerkfestival

Maandag, 23 juli, 2018 - 12:15

Van 17 tot en met 25 augustus kan je om de twee dagen genieten van een prachtig vuurwerkspektakel. Het Internationaal Vuurwerkfestival Knokke-Heist behoort ongetwijfeld tot de absolute wereldtop. Zonder enige moeite schaart Knokke-Heist zich dan ook naast Cannes, Montreal, Monte Carlo en Hannover. Een spektakel dat je dus moet gezien hebben. Het beste van dit alles? Je kan er meteen een dagje, weekend of misschien wel een hele week Knokke-Heist van maken!

 

1. Vuurwerkfestival met de kids

zaterdag 17 augustus: nederland

Wat is er mooier om te zien dan de verwondering van een kind dat naar een vuurwerkshow kijkt? Vanavond mogen de kinderen lekker lang opblijven! Neem ze mee naar Knokke-Heist en geniet van de blik in hun ogen als ze telkens weer verrast worden door de kleurrijke hemel. Om 22 uur worden de vuurpijlen afgeschoten en dat willen ze niet missen.

Bij mooi weer neem je hen overdag mee naar het Zwin Natuur Park. Kinderen leren er spelenderwijs meer over de vogels die je er kan spotten. Bovendien kan je er zelf ook genieten van de rust en de prachtige verzichten die het park te bieden heeft. Hongertje? Je kan er lekker lunchen in The Shelter. Wil de zon niet mee? Hou dan halt aan het Cartoonfestival rechtover het Heldenplein. Tussen 14 en 17 uur kunnen de kids aan de slag in het Crea-atelier. Op beide locaties vind je een spannende Vlieg-zoektocht, daarmee is de hele familie eventjes zoet.

Tegen 21.30 uur vertrek je richting Meerlaan, want daar kan je optimaal genieten van gans het spektakel. Eet onderweg nog een ijsje bij één van de ijssalons die je onderweg kan vinden.

2. Vuurwerkfestival met vrienden

maandag 19 augustus: Rusland

Leg al jullie agenda’s samen, want het vuurwerkfestival is de ideale gelegenheid om met de vriendengroep een uitstap naar Knokke-Heist te organiseren!

Zin in een uitdaging? Stop dan eerst aan Lakeside Paradise en waag je op de kabelbaan voor een uurtje wakeboarden. Wie het liever rustig houdt, kan er ook een SUP-board huren. Hou je niet van sporten? Het is ook de ideale uitvalsbasis om te genieten van de zon aan de rand van het meer. Voor je naar het strand vertrekt, kan je er nog een lichte lunch nuttigen.

Trek daarna richting zon, zee en strand en kies uit één van de talloze beachbars. Huur er een ligzetel en geniet met volle teugen van de zon. Neem daarna een apertiefje op het terras. Goed nieuws, tijdens het vuurwerkfestival zijn ze open tot 22 uur! 
Zo kan je gezellig blijven zitten met een rosé'tje in de hand. Het vuurwerk is de perfecte afsluiter van jullie dag!

3. Vuurwerkfestival Met je geliefde

Woensdag 21 augustus: iTALIë

Breek de week doormidden en neem eens een snipperdagje op woensdag samen met je partner. Begin de dag al vroeg in Knokke-Heist met een wandeling door de markt op het Gemeenteplein en het A.Verweeplein. Huur daarna een fiets en steek de grens over richting Nederland langs de vernieuwde internationale dijk. Blijf er niet te lang, want ook Het Zwin is een stop waard! Pik tijdens je terugtocht ook een ijsje mee in de Hazegrasstraat.

Eindig je dag in een culinair restaurant, maar zorg dat je op tijd aan het dessert begint, want het echte spektakel moet dan nog komen.

Aangezien je op zowat heel het strand van Knokke-Heist het spektakel kan bewonderen, kan je rustig met je tweetjes van naar het vuurwerk kijken. Kies een plaatsje in duinen, maak het lekker knus en geniet!

4. VUURWERKFESTIVAL als start van je weekend

vrijdag 23 AUGUSTUS: Slovenië

Een laatste keer genieten van een warme zomeravond zonder te moeten denken aan werk of school. Vuurwerk op vrijdag en zondag, dat betekent een weekendje Knokke-Heist! Leg je slaapplaats vast voor het hele weekend en geniet van alles wat de kustgemeente te bieden heeft. 

Reserveer je ticket om 's middags mee te gaan met de ART Tour. Ontdek zo Knokke-Heist op een unieke manier. Rij samen met een gids in de XXL citymobiel langs alle mooie plaatsen in Knokke-Heist. De gids vertelt je meer over de kunstbeelden, architectuur en geschiedenis van onze badstad. Geniet tussendoor van de culinaire stops met een hapje en een drankje.

Hou je wel van de gezellige sfeer van een Food Truck Festival en wil je een lekker hapje eten? Ga dan voor het vuurwerk eens langs bij Foodies Fair op het A. Verweeplein: een klein en gezellig Food Truck Festival met heel wat lekkers.

5. Vuurwerkfestival als afsluiter van de zomervakantie

Zondag 25 augustus: België

Het vuurwerkfestival is traditioneel dé afsluiter van de zomervakantie in Knokke-Heist. Start je zondag op het Van Bunnenplein en kies er een plekje in de zon op één van de vele terrasjes. Om 11 uur start een aperitiefconcert met een fantastisch orkest. Na afloop kan je kiezen voor een lichte lunch vooraleer je de shoppingstraten induikt. Want ja, de winkels zijn ook open zondag! 

Tijdens het shoppen vind je sowieso een leuke plek om te genieten van een lekker glaasje bubbels. Kies een leuk terrasje op de zeedijk en geniet van heerlijke mosselen met een prachtige zonsondergang op de achtergrond.

Kies nog voor een lekker dessert of digestief, want dan kan je vanop het terras de vuurwerkpijlen de lucht zien invliegen. Het einde van een zalige zondag!