Extra sfeervol Knokke-Heist

dinsdag, 24 november, 2020 - 15:00

Vanaf vrijdag 27 november is Knokke-Heist extra sfeervol dankzij kerstverlichting in het straatbeeld.

 

Oproep: Allemaal samen voor een extra warme kerst in Knokke-Heist !

Knokke-Heist roept iedereen op om samen de gemeente van een hartverwarmende kerstsfeer te voorzien deze winter. Zowel handelaars, als inwoners en tweedeverblijvers kunnen zelf voor extra sfeer en gezelligheid zorgen door kerstversiering en/of -verlichting te voorzien in etalages, aan vensterramen, in voortuinen, aan voorgevels, … Noem maar op! Dit om toch wat licht, warmte en hoop te brengen in deze bijzondere periode.  

 

Inspanningen kerstverlichting gemeentebestuur  

Ook het gemeentebestuur voorziet zoals elk jaar mooie kerstdecoratie met de focus op de Knokke-Heistse handelskernen. Dit jaar worden er enkele aanvullingen en bijkomende inspanningen geleverd om de gemeente zo sfeervol mogelijk te maken. Zoals het aanbrengen van extra lichtaccenten aan de inkom van Knokke en het concentreren van de verlichting in Heist. Deze toevoegingen zullen ongetwijfeld een meerwaarde creëren voor de desbetreffende zones.  

Op volgende locaties kan je deze winter onder meer kerstverlichting aantreffen 

Winkelstraten: Dumortierlaan, Lippenslaan, Kustlaan, Sparrendreef en Graaf d’Ursellaan.
De bomen op het Maurice Lippensplein, Oosthoekplein, Anna Bochplein en aan Gemeentelijke Basisschool De Pluim.

Bijzondere gebouwen als het Casino Knokke (vanaf kerstvakantie), Stadhuis, het Sociaal Huis, het kunstwerk van Antonyo Marest in de Strandstraat, diverse kerken en stations.
Aangeklede pleinen:  Canadasquare, Gemeenteplein, Lichttorenplein, De Wandelaar, De Bolle, De Kinkhoorn, Heldenplein en Stationsplein Heist , de kernen van Westkapelle en Ramskapelle, Tijl en Neleplein. 

Lichtkunstfestival: Light ART 

Ook de prachtige creaties van het Lichtkunstfestival zullen de kerstbeleving naar een hoger niveau tillen in Knokke-Heist.

Van 5 december tot en met 3 januari licht de gemeente voor het derde jaar op rij op tijdens het lichtkunstfestival Light ART. Verschillende lichtkunstenaars lieten zich inspireren door de grote meesters van de kunst, zoals o.a. Keith Haring en Van Gogh. Maar liefst 9 lichtkunstwerken maken je wandeling met je bubbel extra sfeervol. 

Knokke-Heist hecht veel belang aan de veiligheid en gezondheid van de bezoekers. Uiteraard zal alles steeds worden georganiseerd binnen de mogelijkheden die de op dat moment geldende COVID-19-maatregelen toelaten. 

Meer informatie en concrete data kunnen jullie terugvinden op deze website