Gault&Millau 2021

Gault&Millau 2021 - © Frankie and Fish
dinsdag, 24 november, 2020 - 12:30

Knokke-Heist blijft koploper op gebied van gastronomische verwennerij. 

Knokke-Heist ligt weliswaar in het meest noordoostelijk hoekje van ons land, maar voor liefhebbers van de hoogstaande keuken is de badplaats meer dan een ommetje waard en staat deze fel ingekleurd in talrijke gastronomische gidsen.  

Onlangs werd de nieuwe Gault&Millau gids voor 2021 voorgesteld en ook hierin blijft Knokke-Heist met maar liefst 30 vermeldingen koploper op gebied van gastronomische verwennerij. 

Hierbij een overzicht van de nieuwe eettempels en de stijgers. 

 

Bartholomeus, Zeedijk 267, werd door Gault&Millau geprezen als beste nieuwe concept van het jaar en scoorde meteen 18/20. Een deugddoende opsteker voor chef Bart Desmidt en gastvrouw Sandra Vandegeuchte. 

Gellius, Maurice Lippensplein 26, wist de jury met hun Italiaanse finesse en hartigheid te charmeren. Dit resulteerde in de prestigieuze titel ‘Italiaan van het jaar 2021’ en een knappe 14/20. 

Caillou, Knokkestraat 282, met chef Sander Van De Walle aan het kookfornuis staat voor de eerste maal in de gastronomische gids met een impressionante 14,5/20. 

Bistro JETT, Dorpsstraat 113, behaalt met 14/20 een hogere score dan vorig jaar. Een welverdiende beloning voor chef Dries Huisseune en gastvrouw Sarah Deputter. 

Ugly duckling, Lippenslaan 98, waar creatief keukenchef Jan Van Ongevalle in zijn nieuw restaurant met een gevarieerde kaart van tapas tot fine dining dit lijstje afsluit met een puike 13/20. 

Dit is slechts een kleine greep uit het royale aanbod dat Knokke-Heist te bieden heeft.

Op onze website vindt de fijnproever alvast een volledig overzicht van alle gastronomische topadressen.  

Gezien de huidige coronamaatregelen is het jammer genoeg niet mogelijk om op restaurant te gaan maar afhalen is een optie. Geniet thuis van gastronomische topgerechten door take away en/of delivery te bestellen.