Het ABC van de ZGP

vrijdag, 21 september, 2018 - 17:15

Van 4 tot en met 7 oktober vormt Knokke-Heist opnieuw het toneel voor de Zoute Grand Prix. Iedereen weet dat er dan heel wat prachtige oude en nieuwe auto’s te zien zijn in het straatbeeld, maar er is doorheen het weekend nog veel meer te beleven. Lees hieronder het ABC van de ZGP voor de leukste weetjes!

Albertplein

We starten met de place-to-be tijdens het ZGP weekend. Je kan er namelijk de start en de finish van de Zoute Rally,  van de Zoute GT Tour en de finish van de Zoute Concours d’Elegance live meemaken.

Zoute Grand Prix 2017

BV’s

Tijdens het weekend van 4 tot 7 oktober zakken ook heel wat BV’s af naar Knokke-Heist. Hét moment om bekende koppen te spotten, op en naast het parcours. Tom Boonen Philippe Geubels hebben hun aanwezigheid alvast bevestigd!

Concours d’Elegance

Dit is de schoonheidswedstrijd die georganiseerd wordt voor klassieke bolides. Dit jaar heeft de organisatie enkele opvallende primeurs in petto, zo wordt de 40ste verjaardag van de BMW M alsook de 70ste verjaardag van Porsche in stijl gevierd. 

BMW 507 op Concours d'Elegance

Deelnemers

De Zoute Rally telt 400 deelnemers of 200 wagens, Zoute GT Tour telt er evenveel en de Zoute Concours d'Elégance verwelkomt meer dan 100 wagens of 200 deelnemers. Dit samen is goed voor een totaal van meer dan 1000 deelnemers aan de ZGP! 

Elektrische auto

Er zullen ook elektrische wagens te zien zijn tijdens het ZGP weekend. Zo kan je er een eerste blik werpen op de nieuwe 100% elektrische Audi.

Flying Mile 

De Flying Mile in Heist zorgt voor de nodige spanning voor de bolides tijdens de Zoute Rally. 

Golf

Op de Fairway 1 en Fairway 18 van de Royal Zoute Golf Club kan je meer dan 100 elegante pre- en post-war klassiekers van wereldklasse bewonderen. 

Zoute Grand Prix 2017

Hooibalen

Naar jaarlijkse traditie vormen strobalen opnieuw een belangrijk onderdeel  van de decoratie.

Iconisch

Voor alle autofans is de ZGP het moment om iconische modellen in het echt te zien. Er komen heel wat autospotters naar Knokke-Heist om de wagens vast te leggen op beeld.

Jury

Een internationale jury van 27 experten beoordeelt de klassieke wagens tijdens de Concours d’Elegance.

Kustlaan

In de Kustlaan zullen opnieuw 15 spectaculaire auto’s van de premium partners staan. Het ideale moment om samen te gaan shoppen, want voor hem zijn er de auto’s en voor haar de nieuwe wintercollecties.

Zoute Grand Prix 2017

Lebeau-Courally

De Belgische horlogemaker ontwierp volgens traditie een horloge in gelimiteerde oplage met een knipoog naar de automobielwereld.

Merken

Tijdens het weekend kan je heel wat topmerken bewonderen waaronder: Alpine, Aston Martin, Bentley, Jaguar, Ferrari, Mercedes-Benz, Porsche, Land Rover, Audi, Rolls-Royce,  Mc Laren, BMW, Alfa-Romeo, Lamborghini en Lexus.

Negen

Dit jaar vindt ondertussen al de negende editie van de ZGP plaats.

Oldtimers

Tijdens de Zoute Grand Prix bewonder je niet alleen prachtige nieuwe auto’s, maar ook heel wat oldtimers. De meeste wagens zijn gebouwd tussen 1920 en 1965.

Oldtimers Zoute Grand Prix 2017

Pop-up

Riverwoords heeft een unieke en tijdelijke ZGP Collectie. Tijdens het weekend kan je de ZGP Official Shop by Riverwoods een bezoekje brengen op de Kustlaan 155. Je zal heel wat mensen met de collectie zien rondlopen.

Quoteren

Tijdens de Zoute Concours d’Elegance zal de jury de auto’s onderwerpen aan een uiterst strenge controle en hen quoteren. Er zijn prijzen binnen verschillende categorieën zoals ‘Most Iconic Car’ of ‘Best Preserved Car’.

Rally

De Zoute Rally behoort tot de top oldtimerrally’s van de Lage Landen. Voor velen is deze rally het absolute hoogtepunt van het oldtimerseizoen.

Zoute Grand Prix 2017

Sale

Na een succesvolle editie in 2013 besloot veilinghuis Bonhams om jaarlijks een Zoute Sale te organiseren waar nationale en internationale kopers en verzamelaars samenkomen. 

Tom Boonen

De voormalige wereldkampioen wielrennen kondigde aan dat hij dit jaar met zijn prachtige, spiksplinternieuwe Porsche 991 GT2 RS zal deelnemen aan de Zoute GT Tour.

Ursellaan

Op de Graaf d’Ursullaan in Heist kan je de moderne GT’s van de Zoute GT Tour om ter snelst zien racen. Spektakel verzekerd!

Zoute Grand Prix

Vijfhonderd kilometer

Dit is de afstand die de oldtimers tijdens de Rally over 2 dagen zullen afleggen. 

Winnaars

Deelnemers van de Zoute GT Tour moeten verschillende technische en snelheidsproeven afleggen om tot winnaar gekroond te worden. Eén van de mooie prijzen is het Lebeau-Courally horloge.

Zoute Grand Prix

X-clusief

Hoewel we voor deze letter een beetje valsspelen, zal niemand kunnen ontkennen dat de Zoute Grand Prix één van de meest X-clusieve evenementen in Knokke-Heist is. Met een grote X!

Younger than 20 

Op zondag vertrekt de Zoute GT Tour by EY, met de moderne GT’s die jonger dan 20 jaar zijn. Onderweg zijn er minstens drie snelheidsproeven die op een afgesloten parcours worden gereden.

Zoute Grand Prix

Zoute

We sluiten natuurlijk af met het Zoute. Dit is namelijk het algemene toneel waar het ZGP spektakel doorheen het weekend te zien is. Hier moet je geweest zijn!