Het blijft zomeren in Knokke-Heist

woensdag, 2 september, 2020 - 10:00

De zomervakantie mag er misschien wel opzitten, in Knokke-Heist valt er nog heel wat te ontdekken tijdens de maanden september en oktober. Het zomerseizoen blijft zo nog even duren. Met onderstaande tips kan je lekker nazomeren en ontdek je onze badstad op een leuke en originele manier!

Bloemen en bijen

Naast de prachtige bloemkunstwerken van bloemenhuis Daniël Ost, stelt Wim Tellier zijn project Bee XXL voor. Vanaf 4 september spot je zijn prachtige fotografische kunstwerken op het strand, ter hoogte van de Meerlaan. Met dit openlucht kunstproject vraagt Wim Tellier aandacht voor bijen als levensnoodzakelijke dieren voor het behoud van onze biodiversiteit. Liefhebbers kunnen nadien een limited edition foto kopen van de geïntegreerde bloemen van Wim Tellier.

Ook in het toeristisch infokantoor in Knokke (Zeedijk 660) vind je leuke bijen merchandise, zoals hippe bijensokken, een bijenpatch en bloembommetjes.

Shopping Shuttle

Nog tot midden november kan je mee springen op de Shopping Shuttle om zo in no-time je favoriete shopadresjes te bezoeken. De Shopping Shuttle is gratis en rijdt elke dag van 11 tot 20 uur met laatste vertrek aan Duinenwater om 18.30 uur. Deze hippe citymobiel passeert langs 10 haltes (in beide richtingen) en stopt aan elke halte om de passagiers te laten op- en afstappen.

Nieuw: vanaf 1 oktober komt er ook een Zwin Shuttle met haltes aan de Minigolf (met mogelijkheid tot overstap naar de Shopping Shuttle), de Zwinbosjes (aan de hoek van de Léon Lippensdreef en Bronlaan) en het Zwin Natuur Park. De Zwin Shuttle rijdt dagelijks van 9.30 uur tot 18 uur.

Schatten van Vlieg

De Schatten van Vlieg zoektocht is verlengd tot 11 oktober! Ideaal om de kinderen ook tijdens het weekend en op woensdagmiddag kennis te laten maken met cultuur. Een leuk uitstapje met het hele gezin.

Ga langs in het Zwin Natuurpark, Sincfala Museum van de Zwinstreek, Toerisme Heist, Cartoonfestival in de tuin van het Cultuurcentrum, For Freedom Museum, Toerisme Knokke en Bibliotheek Knokke en ga op zoek naar de schat. Luister goed, want dit jaar staat alles in het teken van horen. “Hoor jij wat ik hoor?”

Cartoonfestival

Ook het Cartoonfestival is dit jaar verlengd tot 11 oktober. Het thema ‘Allemaal samen’ mag je gerust letterlijk nemen, want het Cartoonfestival is de perfecte gezinsuitstap. Spring op de fiets en ontdek de 40 unieke cartoonspots die voornamelijk zijn opgesteld langs de vernieuwde gemeentelijke speeltuintjes.

Tip: de cartoons bij Cultuurcentrum Scharpoord, ’t Zwin, Museum Sincfala en het For Freedom Museum prikkelen ongetwijfeld je lachspieren! In Scharpoord krijg je bovendien een selectie te zien van de beste coronacartoons. Haal een plannetje op in het toeristisch infokantoor in Knokke (Zeedijk 660) of Heist (Pannenstraat 138), kies zelf je vertrekpunt en ontdek Knokke-Heist op een originele manier.

Heist in kleur

Onder het motto van 50 tinten Heist werd het handelscentrum van Heist deze zomer polychroom gepimpt met kleurrijke vlaggen, artistieke mozaïekbanken, fleurige bloembakken, coloriete zebrapaden, flashy kubusblokken en weergaloze 3D-art van de internationale pop-surrealist Leon Keer. Ook later op de dag is het er gezellig vertoeven dankzij de lichtjes in de monolieten die ’s avonds voor feeërieke indirecte sfeerverlichting zorgen. Ook dit project wordt verlengd tot 11 oktober!