Het interieur van Knokke-Heist

zondag, 25 september, 2016 - 10:45

 

Knokke-Heist maakt zijn naam als shopping-walhalla méér dan waar, je vindt er allerlei gevestigde modelabels en waanzinnige winkels. Maar wist je ook dat je tussen al die fashion en lifestyle ook enkele prachtige interieurwinkels kan terugvinden? Om te helpen je eigen weg te vinden tussen al dat fraais, ging onze interieurarchitecte en myKH-insider Jelke op zoek naar haar favoriete interieurwinkels in onze badstad.

 

L’AMUZETTE – Albertlaan 25, 8300 Knokke

Open woensdag & zaterdag van 10 uur tot 19 uur, vrijdag & zondag van 11 uur tot 19 uur.

Ben je fan van kleine winkeltjes met een leuk en duidelijk concept? Dan ben je hier aan het juiste adres!
Wanneer je deze roze rijwoning in de Albertlaan binnenstapt kom je binnen in een wereld vol design- en vintageartikelen, woonaccessoires in de breedste zin van het woord uitgestald naast kledij en modeaccessoires, literatuur en allerhande leuke spulletjes voor de kleinsten.
In dit eigenzinnige interieur kan je ook genieten van een aperitief, een home-made salade, of een koffie met een lekker stukje taart van Julie’s House.
Op de bovenverdieping kunnen verzamelaars hun slag slaan. Van waterflessen tot sneeuwballen, je vindt het hier allemaal. 

Zoals je hoort, voor elk wat wils! En het leukste is: “Alles wat je ziet is te koop”!

 

ITEMS – Kustlaan 289, 8300 Knokke

Open van donderdag tot maandag, van 10.30 uur tot 12.30 uur en van 14 uur tot 18.30 uur.

  

Items is één van die winkels waar je eigenlijk wel elke week eens wil langsgaan om te kijken welke interessante stukken eigenaar Bea Mombaers heeft teruggebracht van haar reizen.
aast een prachtige selectie meubilair zijn er ook kleurrijke kussens, prachtige tapijten, mooie accesoires, allerhande verlichting en decoratieve objecten. In de winkel kan je duideijk zien dat Bea houdt van de eenvoud van lijnen en het gebruik van rijke materialen.
Nieuw en vintage wissellen elkaar hier af maar zorgen tegelijk ook voor een prachtig geheel.
Bea heeft ook een gezellige B&B, die natuurlijk gelijkaardig is ingericht.

Perfect voor de interieurliefhebbers onder jullie!

 

OBJET TROUVE by Timeless Interiors – De Wielingen 9, 8300 Knokke

Open van donderdag tot maandag, van 10 uur tot 18 uur of na afspraak.

Hou je van design met een touch ‘Bohemian chique’? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze conceptstore leer je kleinere, fijne interieurmerken kennen die je waarschijnlijk nog nooit elders zag.
Je koopt hier niet zomaar een kussentje of een kaars. Neen, je koopt hier de perfecte aanvulling om van je huis een thuis te maken. Je vind hier echt originele en vooral prachtige spullen die je huis van extra raffinement voorzien.

De inspiratie die je hier opdoet, is onbetaalbaar! 

 

RR CORNER – Kustlaan 68, 8300 Knokke

Open van 11 uur tot 18 uur, gesloten op woensdag.

Iedereen kent hem wel, de grote RR winkel hier in Knokke. Maar wist je dat zij in totaal 3 winkels hebben?
Mijn favoriet is RR Corner op de Kustlaan. Een luxueuze winkel waar je meteen de wereld van tijdloze design binnenwandelt. Het gezellige en huiselijke gevoel dat ze telkens weer kunnen creëren in deze winkel blijft me verbazen.
Naast de prachtige meubels, hebben ze ook enkele perfect uitgekozen accessoires die je niet zomaar overal tegenkomt. Ook de verlichting is perfect uitgekozen en aangepast aan de interieurstukken die ze hebben staan.
 

Kortom; het plaatje klopt!

 

CONFLUENCE – Zoutelaan 160, 8300 Knokke

Pop-up, geopend van 5 augustus tot 14 augustus 2016.

Wie snel was kon van 5 tot 14 augustus de pop-up store bezoeken die zich schuil hield in een prachtig renovatieproject. Tussen de villa’s in de Zoutelaan zag je plots een klein bordje dat je een bouwwerf inloodste. In het gebouw kon je prachtige interieurspulletjes terugvinden. Van kussens tot servies, van schilderijen tot kunstobjecten, voor woonkamer tot slaapkamer. Je kon je laten inspireren door de prachtige objecten van Authentic and So, Vive Ma Maison en Spot U Art. Ja, dit was een echte must-visit!

Heb je deze gemist? Niet getreurd! Hier in Knokke komen geregeld nieuwe, verrassende winkeltjes tevoorschijn, waar ik telkens weer met veel plezier ga rondsnuisteren. Natuurlijk zullen wij, de Insiders, ons best doen om jullie op de hoogte te houden over onze nieuwe ontdekkingen.

En terwijl we wachten op de nieuwe pop-ups, kunnen jullie natuurlijk altijd terecht bij de vaste waarden!

Ik zou zeggen: haast je naar Knokke en kom deze pareltjes zelf ontdekken!

Enjoy!

Jelke