Knokke-Heist bedankt tweedeverblijvers met waardebon van 200 euro om lokale economie te ondersteunen

donderdag, 26 maart, 2020 - 14:15

Het gemeentebestuur Knokke-Heist heeft beslist om de lokale economie een extra duw in de rug te geven, en tegelijk de tweedeverblijvers te bedanken voor hun geduld. Per tweedeverblijfsadres wordt een waardebon gegeven van € 200 aan de eigenaars die belasting moesten betalen op 1 januari 2020. Die bon kunnen ze besteden bij de lokale handelaars en horeca.

De tweedeverblijvers zijn voor de kustgemeente een zeer belangrijke doelgroep, maar helaas kunnen zij momenteel door de corona-maatregelen niet naar hun adres in Knokke-Heist. De badstad telt 1500 winkels, 300 restaurants, 80 kunstgalerijen en 25 beach bars, die in de huidige situatie bijna volledig gesloten zijn.

Met de actie steunt Knokke-Heist de lokale economie. Tweedeverblijvers betalen wel hun tweedeverblijfstaks, dus de waardebon is ook voor hen een opsteker in deze moeilijke tijden. In totaal zal Knokke-Heist al ruim 4 miljoen euro vrijmaken voor de waardebonnen.

Het gemeentebestuur zal zich de komende dagen nog buigen over de praktische uitwerking van de waardebonnen en afspraken maken met de handelaars. Het project is slechts één van de acties uit een groter herstelplan dat de gemeente momenteel voorbereidt. 

De gemeente blijft voorlopig in lockdown en is niet toegankelijk voor tweedeverblijvers.

?: maison.m.knokke