Knokke-Heist maakt zich op voor boeiend 2018 met heel wat evenementen

vrijdag, 22 december, 2017 - 11:30

Het gemeentebestuur en de dienst Toerisme Knokke-Heist blikken vooruit op een boeiend  jaar boordevol activiteiten. Enkele toppers en vaste waarden kozen opnieuw voor de kustgemeente als locatie voor hun evenement. Bovendien zitten nog een aantal projecten in de pijplijn. Die ‘verrassingen’ zal Knokke-Heist in de loop van 2018 bekend maken.

Luchtvaartshow op nationale feestdag

Wie houdt van Jacques Brel en het chanson genre noteert 5,6,7 en 8 april best al met stip in de agenda. In samenwerking met Jan Hautekiet en Patrick Riguelle zullen nationale en internationale artiesten tijdens Enchanté in het Casino een hommage brengen aan onze grootste Belg.

Op het vlak van hedendaagse kunst is het uiteraard uitkijken naar Beaufort 2018.  De zesde editie van de Triënnale vindt deze keer plaats van 30 maart tot 30 september 2018. Curator Heidi Ballet selecteerde 18 kunstenaars die 18 projecten zullen realiseren in negen kustgemeenten, waaronder in Knokke-Heist met kunst van de Fransman Jean-François Fourtou.

En ook Wim Tellier keert terug naar de kustgemeente. In 2015 pakte de kunstenaar nog uit met een 3000m2 grote foto van een krab op het strand. Zijn nieuw kunstwerk zal minstens even spectaculair zijn en nog grootser. Je kunt het bewonderen tijdens de laatste 2 weken van juni.

Knokke-Heist is tussen 14 en 17 juni het decor voor een wereldprimeur: de eerste 'Short Take Off & Landing'-wedstrijd op een strand. Georganiseerd door Prepare2go, één van de meest befaamde luchtvaart avontuurbedrijven, wordt het evenement ongetwijfeld een trekpleister voor piloten uit alle uithoeken van de wereld. Duizenden toeschouwers worden verwacht voor deze allereerste VintageAirRally International STOL Competition die heel specifieke vliegkunsten en -vaardigheden vereist. Piloten zullen het bij het precisie-landen en -opstijgen tegen elkaar opnemen, met soms bloedstollende en ongeziene manoeuvres tot gevolg. De piloot die zijn vliegtuig over de kortste afstand op de grond zet, wordt tot winnaar bekroond. Het uiteindelijke doel tijdens dit spectaculaire luchtvaartevenement is om een ​​aantal nieuwe wereldrecords te vestigen!

Gloednieuw is het North Sea Airfestival op 21 juli 2018. Op de nationale feestdag zal er voor de kust van Knokke-Heist een spectaculaire luchtvaartshow plaatsvinden. Het evenement start in de vooravond en sluit af met een feestelijk vuurwerk.

Knokke-Heist sluit 2018 sfeervol af met een internationaal lichtfestival. De focus van dit belevingsevenement is ‘lichtkunst’. Een relatief jonge kunstvorm waarbij kunstenaars zich uitdrukken met innoverende lichttechnieken. Deze feeërieke lichtprojecten zullen in combinatie met de traditionele kerstverlichting zorgen voor een bijzondere eindejaarssfeer die ongetwijfeld heel wat bezoekers naar de gemeente zal brengen.

​ ​

Vaste waarden kiezen opnieuw voor Knokke-Heist

Naast deze nieuwe activiteiten mag Knokke-Heist, vooral tijdens de zomermaanden, enkele vaste waarden verwelkomen. De wereldtop van de paardensport is tussen 27 en 15 juli opnieuw te gast tijdens Knokke Hippique. Naast de hoogste sprongen en snelste rondes biedt dit klassevol en adembenemend totaalevenement opnieuw een programma aan met verschillende optredens, een lifestyle beurs en entertainment door internationale artiesten.

De terugkeer van het Cartoonfestival naar zijn roots in deelgemeente Heist was vorig jaar met ruim 88 000 bezoekers een ongekend succes. Reden genoeg om ook dit jaar de cartoontent op te slaan op het strand voor het Heldenplein.

Tijdens de zomermaanden zullen opnieuw honderden exotische vlinders rondfladderen in het stijlvolle paviljoen van Moment met vlinders.

De kunstbeurs Art Nocturne vindt dit jaar plaats van 10-15 augustus en komt dit jaar met een nieuw concept naar Cultuurcentrum Scharpoord.

En uiteraard wordt de zomervakantie met een knaller afgesloten. Het Internationaal Vuurwerkfestival behoort tot de wereldtop en vindt dit jaar voor het derde jaar op rij plaats op het strand aan de Meerlaan op 17,19,21,23 en 25 augustus.

Het tweede weekend van oktober verzamelt het kruim van de automobielwereld in Het Zoute voor alweer de negende editie van de Zoute Grand Prix. Dit internationaal evenement blijft een publiekstrekker van formaat die bovendien perfect past bij Knokke-Heist.

Het gemeentebestuur en de dienst Toerisme maken zich alvast op voor een boeiend 2018 boordevol topevenementen. Een jaar waarin heel wat bezoekers ongetwijfeld een fantastische tijd zullen beleven in Knokke-Heist.