Kunst kan ook fun zijn!

Maandag, 23 januari, 2017 - 10:45

 

Een uitstapje naar zee is meer dan mooie wandelingen, flink fietsen, gezellig shoppen, lekker eten, strand, zee en zon… In Knokke-Heist kan je daar ook een heel uitgebreid luik ‘Kunst’ met de hoofdletter “K” aan toevoegen! Insider Viviane Vogels neemt jullie mee op een korte, maar krachtige kunstwandeling in Knokke-Heist.

Of je nu van klassieke of hedendaagse kunst houdt, in één van de meer dan 80 kunstgaleries die Knokke-Heist rijk is, vind je zeker je gading. Zoals een wandeling onder een stralende zon heeft bewezen, kunst kan ook fun zijn!

UITZONDERLIJK

Kunst moet je aanspreken vind ik en op een wandeling langs de Zeedijk en de mooie lanen van Knokke-Heist heb ik ook regelmatig een grote glimlach op het gezicht gehad. Zeg nu zelf, een voorname galerij die een magiër met zwevende vrouw in zijn vitrine zet, zie je niet alle dagen!

Guy Pieters Gallery, Albertplein 15

Vrolijk

Ik werd helemaal vrolijk van de reuzen pinguïns, van lokale kunstenaar André Woussen, die je guitig aanstaren. In dezelfde galerij werd mijn blik ook aangetrokken door een geweldig beeldje van de beroemde Chat van Geluck, te gek!

Art Gallery Woussen, Van Rysselberghestraat 8

SMAKELIJK

Een beetje verder op de Zeedijk heb je onmiddellijk zin om m’n tanden in die reuzenpeer te zetten, of is het een poepje om in te bijten? Dat mag je zelf invullen. De intellectuele aap met hond zit er ook niet mis!

Galerie 713, Zeedijk-Het Zoute 713

ONUITPUTTELIJK

Hou je het toch liever wat serieuzer, geen nood, keuze in overvloed in één van de vele andere kunstgaleries. Overal ben je welkom en zoals ik, zelfs met je hond! Alleen oppassen dat hij niets omver loopt, anders zou een dure wandeling kunnen worden.

Mijn hond en ik hebben de leerrijke wandeling afgerond met een koffietje op het verwarmde terras van de Piazza onder een stralende zon… de perfecte namiddag voor mij in Knokke-Heist!

Groetjes, insider V.V. 

Zin in meer? Ontdek hier alle kunstgaleries in Knokke-Heist.