Lichtkunstfestival: Langs wonderlijke planeten

dinsdag, 15 oktober, 2019 - 11:15

Curator Jean-Pierre Deschepper zit volop in de voorbereidingen van de tweede editie van ons Lichtkunstfestival. Het verhaal van de Kleine Prins krijgt, na de succesformule van vorig jaar, een vervolg. Met oude en nieuwe kunstenaars maar nog meer magie. Enkele facts: 

15.707 KEER WERD DE APP VAN HET LICHTKUNSTFESTIVAL GEDOWNLOAD. OOK DIT JAAR ZAL JE ER WEER ALLE UP-TO-DATE INFORMATIE OVER HET EVENT KUNNEN TERUGVINDEN.

 

90 PROCENT VAN DE BEZOEKERS WAS TEVREDEN OVER DE FESTIVALEDITIE VAN 2018. 

 

3 KM LANG IS HET INTERACTIEF PARCOURS WAARLANGS JE DE VERHALEN VAN DE KLEINE PRINS KAN ONTDEKKEN.

 

140.000 BEZOEKERS KWAMEN VORIG JAAR LANGS OP DE EERSTE EDITIE VAN HET LICHTKUNSTFESTIVAL. 

SAVE THE DATE: LICHTKUNSTFESTIVAL 2019

Stip 7, 8, 14 en 15 december en de periode van 21 december t.e.m. 5 januari alvast aan in je agenda, want dan wordt onze gemeente weer omgetoverd tot een spectaculair lichtsprookje aan de hand van installaties van internationale kunstenaars. Na de indrukwekkende eerste editie, die maar liefst 140.000 bezoekers wist te bekoren, belooft het festival opnieuw een onderdompeling in de magische wereld van de Kleine Prins. Het wonderlijke verhaal van Antoine de Saint-Exupéry komt in Knokke-Heist tot leven. Het Lichtkunstfestival neemt jong en oud mee in ’s werelds meest bekende verhaal over een klein jongetje en zijn verwondering over de wereld. 

MEER DAN LICHTJES

Tijdens deze tweede editie leidt curator Jean-Pierre Deschepper de bezoekers langs de planeten van de Kleine Prins. Met de app kan je de verhalen volgen in de typische laconieke stijl van de schrijver. Ze gaan over menselijke relaties, vriendschap en soms ook eenzaamheid. De Kleine Prins vertelt de bezoeker over de planeet waar hij woont. Over een hooghartige bloem en zijn gevecht met de apenbroodbomen. Hij neemt de bezoeker ook mee naar andere planeten, waar hij hun merkwaardige bewoners zoals de koning en de lantaarnontsteker ontmoet. Het festival belooft ook dit jaar een unieke combinatie van design, kunst en technologie te worden. Het onderscheidt zich van het ‘gewone’ lichtfestival door niet louter met lichtjes te experimenteren, maar er een verhaal aan toe te voegen waardoor dit festival zich tot op kunstniveau verheft. Laat je in vervoering brengen door de emotie, de poëzie en de magie tijdens de donkerste dagen van het jaar.

ENKELE VAN DE NIEUWE KUNSTENAARS DIE DIT JAAR AAN BOD ZULLEN KOMEN

• Titia Ex (Nederland)

• Georges Cuvellier (België)

• DP architects (Singapore)

• Epix Light (België)

• Koert Vermeulen ACTLD (België)

• Amigo & Amigo (Australië)

DATA

7 - 8 december
14 - 15 december
21 december - 5 januari (niet op 24 en 31 december)

MEER INFO

www.lichtkunstfestival.be