Maurice & Deborah, over hun 'wine&dine'-concept Vinum&Sensum

zaterdag, 27 april, 2019 - 10:30

Restaurants waarin wijn niet langer een bijrol speelt, maken een serieuze opmars. Maurice en Deborah brengen in hun nieuwe zaak het beste van de twee werelden. In Sensum wordt er gekookt volgens de seizoenen en Vinum biedt een cosy setting voor de aperitief, pre/after-dinner of een gezellig avondje met wijn en tapas.

 

Wie zijn Maurice en Deborah?
Maurice startte zijn culinaire avontuur bij Esmeralda en verhuisde vervolgens naar Le Cirque waar hij Deborah ontmoette. Banden werden gesmeed en het duo ontwikkelde zich samen bij onder meer Oud Sluis, Pure C en Bartholomeus. Na de geboorte van hun dochter woonden ze drie jaar in Spanje om terug te keren naar de keuken en de zaal van Brasa. Eind vorig jaar openden ze samen hun eigen ‘Vinum&Sensum’.

Perfecte match voor beiden
De liefde van Maurice voor pure producten wordt hier op speelse wijze gecombineerd met Deborahs passie voor wijn. Een mooie combinatie die ze samen blenden tot een comfort/speak easy wine and tapas bar met achteraan een klein intiem, gastronomisch restaurant.

Info
Vinum&Sensum, Leopoldlaan 162.
Openingsuren

Waar schuiven zij aan?

LUNCHEN MET DE DOCHTER
“Als we met onze dochter gaan lunchen, dan gaan we graag naar Delicious. Ze is gek op hun pastasaus en de dames zijn er altijd vrolijk. We zitten daar dan supergezellig te smullen met z’n drieetjes.” Delicious, Dumortierlaan 79

ALLEEN ÉN SAMEN
“’s Middags kom ik hier graag alleen om even mijn hoofd leeg te maken (Deborah). Maar we eten er ook graag ’s avonds samen. De vaste kaart stelt nooit teleur, maar we gaan vaak voor de verrassende suggesties. Altijd genieten!” Brasserie Livingroom 102, Sluisstraat 102

ROMANTISCH AVONDJE MET 2
“Willen we romantische dineren dan kiezen we al snel voor Escabèche. Menu of à la carte, de smaken zijn daar puur maar verfijnd, super. De sluitingsdagen zijn sinds kort veranderd dus we gaan er terug vaker heen.” Escabeche, Dumortierlaan 94

Dit artikel verscheen in KH Magazine 36, op pagina 37.