Op wandel met… insider Katrien

De route van… insider Katrien

Insider Katrien gaat in het weekend graag wandelen met haar trouwe viervoeter. Ze deelt met jullie 1 van haar favoriete routes in Knokke-Heist. Wees gewaarschuwd want deze wandelroute zit net onder de 20 km, dus je bent gemakkelijk een hele dag op pad. Stevige wandelschoenen en een flesje water zijn aangeraden! Natuurlijk kan je deze route ook altijd met de fiets maken. 

“Startpunt van mijn route is het Grand Casino Knokke. Met mijn trouwe viervoeter vertrek ik altijd al vroeg in de ochtend. Waarom zo vroeg? Wel, enerzijds omdat honden tot 9 uur op het strand mogen in de zomer (van 16 oktober tot en met 14 maart kan dit heel de dag) en anderzijds omdat ik dan getrakteerd wordt op de zon die langzaam wakker wordt en haar weg baant door het ochtendgrijs. Dit levert prachtige beelden op en een instant geluksgevoel!”

“Na een hele route op het strand sla ik af richting Het Zwin met als eindpunt het beeldhouwwerk Hospitality door Flanagan of zoals wij het noemen: ‘het keun’. Je kan het kunstwerk al zien vanop de dijk en dit moet zowat de meest gefotografeerde haas van België zijn!”

“Van daaruit wandel ik verder richting het Zwin. Hier kan je genieten van de natuur in al haar facetten via de mooi aangelegde paden voor wandelaars, fietsers en ook ruiters. Je kan er ook even pauzeren en een drankje en/of hapje nuttigen in het plaatselijk restaurant. De kinderen kunnen zich ondertussen uitleven in de speeltuin terwijl ze de ooievaars bewonderen in hun nesten hoog boven de grond.”

“Eens het buikje gevuld en de benen uitgerust, trek ik verder richting Oosthoek. Geniet vooral van de fauna en flora onderweg! Uiteindelijk kom je uit bij de plaatselijke bakker. Hier wip ik altijd graag even binnen, want het is met recht en reden dat de mensen daar op zondagmorgen tot buiten staan aan te schuiven!”

“Daarna wandel ik verder richting ’t Kalf via de Graaf Jansdijk waar je de Kalfmolen kan bewonderen, een plekje waar je anders niet gemakkelijk passeert.”

“Tijd om terug richting het centrum van Knokke-Heist te vertrekken. Via het Koningsbos kom ik uit op de Zoutelaan en Elizabetlaan. Nadat ik de Lippenslaan heb overgestoken, maak ik graag nog een ommetje langs het Zegemeer. Op 1 van de bankjes rondom het water kan je uitrusten van een stevige wandeling. Of je loopt nog een beetje verder richting The Pharmacy voor een welverdiende apero!”

Volg je binnenkort de route van Katrien? Deel dan zeker je foto’s op Instagram met de hashtag #myKH of tag ons @myknokkeheist. Alvast veel wandelplezier!