Rosie's Roll-In Roller Disco

Rosie's Roll-In Disco
vrijdag, 5 juni, 2020 - 16:00

Roll back to the 50’s deze zomer in Knokke-Heist 

Rolschaatsen is (weer) hip en wie zich eraan wil wagen kan deze zomer in Knokke-Heist terecht op het kerkplein van de Sint-Margaretakerk in het centrum van Knokke. Van 11 juli tot 30 augustus komt er een outdoor rollerskatepiste met de klinkende naam Rosie’s Roll-In. Je wordt er ondergedompeld in de hippe retrosfeer van de jaren 50. Door shoppers en bezoekers een sportieve, trendy en kleinschalige beleving aan te bieden, hoopt het gemeentebestuur de lokale handelszaken en horeca in de buurt een serieuze boost te geven. Uiteraard zullen er heel wat maatregelen genomen worden zodat het rolschaatsen op een coronaveilige, maar wel plezante manier kan plaatsvinden. 

Hoog Instagramgehalte 

Rolschaatsers zullen zich volledig in retrosferen wanen, want de outdoor piste wordt volledig in thema aangekleed. Denk maar aan Amerikaanse diners uit de jaren 50, zwart wit geblokte ondergrond, funky disco muziek, opvallende pastelkleuren, … Kortom Rosie’s Roll-In wordt een waar paradijs voor menig Instagrammer. 

Gratis rolschaatslessen door katrien pauwels

Elke vrijdag in augustus kan je gratis rolschaatslessen volgen bij niemand minder dan negenvoudig Belgisch kampioen kunstschaatsen Katrien Pauwels. Zij leert je de basis, zodat je het rolschaatsen snel onder de knie hebt. Je betaalt € 5 voor de toegang tot de piste, de les gaat door van 17 tot 18.30 uur. 

Veiligheidsmaatregelen 

Het is in coronatijden uiteraard niet de bedoeling het een volkstoeloop wordt op de rollerpiste. Het zal vooral een kleinschalige beleving zijn waarbij maximaal 24 schaatsers tegelijkertijd worden toegelaten. Je zult ook lessen kunnen volgen, maar opnieuw zal er gewerkt worden met kleine groepen. De rolschaatsen worden voor en na gebruik onmiddellijk ontsmet. Mondmaskers worden aangeraden en er zullen voldoende dispensers aanwezig zijn met desinfecterende gel.  

Impuls voor de lokale handelaars 

De doelstelling van het project is uiteraard om de lokale economie een duwtje in de rug te geven. De Rollerskatepiste zal zorgen voor meer beleving voor een breed publiek. Door bewust te kiezen voor een hip concept zet Knokke-Heist zijn trendy imago nog wat kracht bij en dat werkt op lange termijn uiteraard versterkend voor de kustgemeente. Door samen te werken met de lokale horeca en handlaars door onder meer pakketten uit te werken voor individuen en groepen zal de lokale economie al rechtstreeks kunnen profiteren van het event.   

The total experience

Wil je graag voor de total experience gaan? Kies voor Rosie's Favourites en laat je verrassen door één van de horecazaken in d ebuurt en een paar hippe sokken om te matchen met je rolschaatsen. Een doosje popcorn maakt je foto helemaal af! Te verkrijgen bij de roller disco en Toerisme Knokke (Zeedijk 660). Dit pakketje kost € 20.

PRAKTISCH

Op het plein aan de Sint-Margaretakerk
Van 10 juli tot en met 30 augustus
Elke dag van 14 - 21 uur
Toegangsprijs: € 5 (inc. rolschaatsen)
Totaalpakket: € 20 (inc. rolschaatsen, leuke kousen, doosje popcorn en een bon om te spenderen bij enkele horecazaken)
Reserveren is niet nodig.