Samen koken bij regenweer

woensdag, 3 augustus, 2016 - 12:00

 

Mechelse koekoek borst met wortel en bulgur (30min)

Op een druilerige dag als deze valt er toch heel wat te beleven. Geen zin om het huis te verlaten? Kook gezellig samen met de kinderen een stijlvol diner. Laat hen de menukaart ontwerpen en alles serveren. Zo kan je er een gezellige avond van maken. Voor het menu heeft onze KH-insider Glenn Vandenberghe, chef-kok bij La Guera in Knokke-Heist, alvast gezorgd. Nu moet jij enkel je kookkunsten bovenhalen.

 

Benodigdheden

bulgur (verkrijgbaar delhaize) 
koriander
mechelse koekoek borst met vel         
1 shallot
1 paarse wortel 
1 limon
1 gele wortel
1 oranje wortel
paprika poeder
curry poeder

 

Werkwijze

Zet de bulgur op in koud water gebruik als verhoudingen vb voor 2 pers 125gr  bulgur / 300gr water breng al roerend aan de kook plaats erna van het vuur met een deksel zodat het water de bulgur kan doen verder garen.
Schil de wortels en snij ze erna in lange gespitste stukken.
Bak deze kort rauw aan in de pan met boter en kruid af met (peper.zout,parika en curry).
Als deze gekleurd zijn blust men met 1 koffietas water. Laat deze vervolgens uitkoken en tegen die periode zijn de wortels gegaard in hun eigen bouillon en door de boter en het water heeft u zo een sappige gegaarde wortel.
Bak erna de mechelse koekoek in een pan krokant en plaats deze vervolgend in een voorverwarmde oven van 180C gedurende 6 tot 10 min aan gezien de dikte van de filet.

Wanneer deze in de oven verder gaart kun u ondertussen de bieslook en de sjalot fijnsnijden.
Meng deze vervolgend onder de de gegaarde bulgur en kruid af met peper en zout en wat sap en zeste van limon.

Als men de kip uit de oven haalt mag deze nog een mooi overgoten worden met de gesmolten boter van errond.
Plaats de bulgur zoals u wenst op het bord en leg er vervolgens de wortel schuin op in verschillende richtingen.
Plaats de kip naast u eigen hedendaagse mooie creatie van bulgur en wortel en geniet van u mechelse koekoek.

Smakelijk.